1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS'tan, Araç Kayıt için KTHY binası önerisi
KTAMS'tan, Araç Kayıt için KTHY binası önerisi

KTAMS'tan, Araç Kayıt için KTHY binası önerisi

KTAMS bugün Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şubesi’nde tam gün grev yapıyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Trafik Dairesi’ne bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şubesi’nde personel eksikliği, bina ve teknik altyapı sorunları gerekçesiyle tam gün grev yapıyor.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Trafik Dairesi’ne bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şubesi’nde yaşanan sorunların tüm hükümetlerle paylaşıldığını, birçok kez protokoller imzalandığını ancak sorunların çözümüne yönelik somut adım atılmadığını belirtti.

Hizmet almak için şubeye başvuran vatandaşların, personel eksikliği ve teknik altyapı nedeniyle saatlerce kuyruklarda beklendiğini söyleyen Bengihan, sık sık gerginlikler yaşandığını, tartışmalar çıktığını kaydetti.

Bengihan, “Ne halkımız ne de çalışanlar bunu hak ediyor. Bu sorunlar çözümlenmelidir” dedi.

Yetkililerin seçim yasaklarının sona ermesinin ardından beş yeni personel görevlendirileceği sözünü verdiğini dile getiren Bengihan, “Seçim yasakları sona erdi ama ne gelen var ne giden. Geçtiğimiz günlerde internet koptuğundan halk saatlerce boşuna kuyruklarda bekledi, işlem yapılamadı. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada günlük 600 bin TL cirosu olan bir kurumda bu tarz teknik sorunlar yaşanması ve çözülememesi düşündürücüdür” diye konuştu.

Bengihan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlıkları ile 2014 ve 2015’te protokoller imzalandığını, yeni bina için sözler verildiğini söyleyerek, yeni bina için henüz bir adım atılmadığını, “çağdışı binada hizmete devam edildiğini” belirtti.

Verimli, kaliteli, hızlı hizmet vermeye olanak sağlayacak bina ve personel eksikliği giderilmezse grevlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bengihan, personel eksikliğinin giderilmesi için hükümete cuma güne kadar süre verdiklerini, hafta başından itibaren grevlerin devam edeceğini kaydetti.

“KTHY ESKİ BİNASI KULLANILABİLİR”

KTAMS Başkanı Bengihan, bina sorununa yönelik Maliye Bakanlığı tarafından alınan KTHY’nin eski binasının kullanıma verilebileceği önerisinde de bulundu.

“YENİ HİZMET BİNASI İHALEYE ÇIKACAK HALE GETİRİLDİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Araç Kayıt Birimi’nde bugün yapılan grevi değerlendirerek, göreve geldiği ilk günden itibaren bu birimde daha sağlıklı bir ortamda hizmet verilmesi adına, kendi çabalarıyla bazı girişimlerde ve çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. 
Bilgisayar sisteminin yenileneceğini, temmuz ayı başından itibaren personel sorununun giderileceğini belirten Atakan, Araç Kayıt, Ruhsatlandırma ve Ehliyet Birimi ile benzeri birçok birimi bünyesinde barındıracak yeni hizmet binasının projelerinin hazırlandığını, zemin etütlerinin bitirilmesine müteakip ihaleye çıkacak hale getirildiğini ifade etti. 
Yazılı açıklama yapan Atakan, grevi saygıyla karşıladıklarını belirterek, atmaya çalıştıkları adımların bir kısmının seçim yasaklarına, bir kısmının bütçede yaşanan gecikmelere, ciddi bir bölümünün de yılların yarattığı ötelenmişliğe takıldığını kaydetti. 
Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Atakan, yakın bir zaman içinde birimin fiziki altyapısının geliştirilmesi adına yeni banko ve bilgisayar sistemi yapım ve alımı ile ilgili çalışmanın sona geldiğini, bankoların kurulması sonrası bilgisayar sisteminin yenileneceğini, klimalarla ilgili problemlerin geçtiğimiz aylarda çözüldüğünü belirtti. 
Atakan, şöyle devam etti: 
“Personel eksikliğini gidermek adına temmuz ayı başından itibaren bakanlığımızın diğer birimlerinden yeni çalışma arkadaşlarımızın bu birime kaydırılması hayata geçmiş olacak.Halen teknik altyapısını sürdürmekte olduğumuz internet üzerinden seyrüsefer harcı ödeme kolaylığı getirecek uygulamada ciddi aşama sağlandı, çok eski olan işletim sistemi yeni sistemle uyumlaştırıldı ve proje tamamlanmak üzere. Planlama ve İnşaat Dairemiz tarafından özellikle bu birimde çalışan arkadaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda görev ifa etmeleri adına yapılması planlanan fiziki değişiklikler ile ilgili projelendirme tamamlandı, keşif bedeli bitirilmek üzere ve en önemlisi belki kısa vadede değil ama orta vadede bu sıkıntıyı tamamen ortadan kaldıracağız.  Araç kayıt, ruhsatlandırma ve ehliyet birimi ile benzeri birçok birimi bünyesinde barındıracak yeni hizmet binamızın projeleri hazırlandı, zemin etütlerinin bitirilmesine müteakip ihaleye çıkacak hale getirildi”
Söz konusu birimde gerek vatandaşların gerekse çalışanların sıkıntılarını yakinen gördüğünü ve bildiğini belirten Atakan, bunların çözümü için ciddi bir efor ortaya koyduklarını, sendika ile de sıkı bir işbirliği içinde olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti. 

Bu haber toplam 2270 defa okunmuştur
Etiketler : , ,