1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS hemşire eksikliğini protesto etti
KTAMS hemşire eksikliğini protesto etti

KTAMS hemşire eksikliğini protesto etti

KTAMS, Sağlık Bakanlığı önünde hemşire eksikliğini protesto etti

A+A-

KTAMS, bu sabah saat 11.00'de Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Hemşire eksikliğini protesto eden KTAMS, bakanlık önünde şu açıklamayı yaptı:

 

Sağlık hizmetlerinde görev ifa eden kamu çalışanları,  özverili bir şekilde, vatandaşlarımızın iyi bir hizmet alması için canla başla çalışmaktadır. Tüm bu özverili çalışmaya karşı  gerek personel eksiliği gerekse özlük hakları ve çalışma ortamının kötü olması nedeniyle çalışanlar, her gün bir çok sorun ile karşılaşmaktadır. Çalışanların karşılaştıkları bu sorunları hükümet yetkililerine birçok kez iletmemize rağmen maalesef bırakın sorunların çözülmesi tam aksine sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar her geçen gün dağ gibi büyümekte ve artık vatandaşlarımıza sağlıklı bir sağlık hizmeti verilememektedir.

Genelde Kamu sağlık çalışanı  özelde hemşire  ihtiyacı sürekli artan nüfus nedeniyle had safhaya ulaşarak dayanılmaz bir boyut kazanmıştır. Sendikamızın defalarca sözlü ve yazılı talebine rağmen ve hatta Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalamamıza rağmen hemşire ihtiyacının karşılanması için hiçbir somut adım atılmamıştır. Mevcut hemşirelerle  idare etme anlayışıyla kamu sağlık çalışanları  Anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde angarya ek mesai çalıştırılmaya devam edilmiş, bazı alanlarda ise yasalara aykırı bir şekilde taşeron işçi çalıştırma  yoluna gidilmiştir.

guven.jpg

 Kamu sağlık çalışanları için büyük önem arzeden "Kamu Sağlık Çalışanları Nakil Tüzüğü" hayata geçilmemiş, yasa gereği her yıl hemşirelere verilmesi gereken üniformalar iki yıldan beri verilmemiştir.

34/2007 sayılı YTKD Yasası güncellenmek üzere 7 yıldan beridir teknik kurulda görüşülmekte ve  hala daha sonuçlandırılmayıp çalışanlarla dalda geçilmektedir. .  Bu görüşmelerin uzaması nedeniyle acil çözüm bekleyen sorunlar çözülmemekte,  hem çalışanlar hem de sağlık hizmeti alan  vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar.

Sağlık alanında yaşanan kaos son zamanlarda  kamuoyunu büyük ölçüde meşgul etmekte, sorunlara mahkemelerde çözüm aranmaktadır. Bu durum da genelde UBP-DP Azınlık Hükümetinin özelde de Sağlık Bakanlığının sorunlara çare üretme iradesinden yoksun olduğunu göstermektedir.

Sendikamız bugün  hem sağlık çalışanları hem de sağlıktan hizmet bekleyen  halkımız  adına burada bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığını bir kez daha uyarıyoruz. Yukarıda dile getirdiğimiz sorunların çözümü yönünde en kısa sürede   adım atılmaması halinde  her türlü yasal eylemi hayata geçirmekte tereddüt etmeyeceğiz.

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur
Etiketler : , ,