1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KSTÜ'deki soruşturma: Serdal Gündüz’ün ‘kaçma şüphesi’ üzerine tutuklu yargılanmasına karar verildi
KSTÜ'deki soruşturma: Serdal Gündüz’ün ‘kaçma şüphesi’ üzerine tutuklu yargılanmasına karar verildi

KSTÜ'deki soruşturma: Serdal Gündüz’ün ‘kaçma şüphesi’ üzerine tutuklu yargılanmasına karar verildi

KSTÜ'nün küçük ortağı Serdal Gündüz’ün “Rusya ve Yunanistan’da oturma izni bulduğu ve kaçma riskinin yüksek olduğu” gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildi.

A+A-

Serap ŞAHİN

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde Mali Polis tarafından yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Genel Sekreter ve hissedarı Serdal Gündüz, Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘nde bir kez daha Yargıç huzuruna çıkarıldı. Gündüz’ün “Rusya ve Yunanistan’da oturma izni olduğu ve kaçma riskinin yüksek olduğu” gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Gündüz, yargılanmayı 2 ay süreyle merkezi cezaevinde bekleyecek.

 

“Belge ve faturalar tahrip edildi”

Soruşturmanın tahkikat memuru Mali Polis Ortunç Özbaylı, üniversiteye ait belge ve faturaların Serdal Gündüz’ün talimatı ile üniversite çalışanı bir kişi tarafından tahrip edildiğini, kamera kaydı ile bu durumun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Üniversitenin genişlemesi ve yeni kampüs yapılması için Mütevelli heyetinin onayı ve izni olmadan büyük hissedarın imzası sahtelenerek onay alındığını ve karar defterinin emare olarak alındığını söyledi.

 

“Yunanistan ve Rusya’ya ait oturma izni var, kaçma riski yüksek”

Polis, Serdal Gündüz’ün Yunanistan’a ait 2027 yılına kadar ve Rusya’ya ait 13 Mayıs 2024 tarihine kadar geçerli oturma izni olduğunun tespit edildiğini ve ülkeden kaçma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekerek zanlının 2 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

 “Okuldan harcama yapması hukuken uygun”

Zanlı avukatı bütün iddiaları ret ettiğini mahkemeye aktardı. Gündüz’ün okulun yüzde 30 hissedarı olduğunu ve ülkede bulunan tek yetkilisi olduğunu belirten avukat, bu sebeplerle üniversiteden harcama yapabileceğini bunun hukuken uygun olduğunu kaydetti.

 Yargıç, Serdal Gündüz’ün 2 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

Bu haber toplam 5011 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir