1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kredi kartlarında endişe
Kredi kartlarında endişe

Kredi kartlarında endişe

‘Kredi kartı ile döviz veren’ döviz büroları, Güney Kıbrıs’tan kredi kartı ile döviz alımını sınırlandırdı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krizle birlikte, bankaların da 10 günü aşkın süre kapalı kalması ve yaşanan belirsizliğin etkileri kuzeye de yansıdı. Özellikle ‘kredi kartı ile döviz veren’ döviz büroları, Güney Kıbrıs’tan kredi kartı ile döviz alımını sınırlandırdı.

Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur, Güney Kıbrıs’ta yaşanan bankalar krizinden dolayı Kıbrıslı Rumların kredi kartı ile kuzeyde yaptıkları alışverişlerde sorun olmayacağını, tahsilinde bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

Döviz bürolarının kimisi kredi kartı ile hiç işlem yapmazken, kimisi de ‘temkinli’… Döviz bürosu yetkilileri, takas işlemlerinin belirsizliğinden kredi kartlarından işlem yapmaktan çekindikleri de ifade ediyor.

Meltem SONAY
Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krizle birlikte, bankaların da 10 günü aşkın süre kapalı kalması ve yaşanan belirsizliğin etkileri Kuzey’e de yansıdı.
Özellikle ‘Kredi kartı ile döviz veren’ döviz büroları, Güney Kıbrıs’tan kredi kartı ile döviz alımını sınırlandırdı.
Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur, kredi kartı kullanımında bir sorun olmayacağını, çünkü tahsili konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağı açıklamasına karşın, döviz bürolarının ‘belirsizlik’ nedeniyle Güney’den bu yönde gelen talepleri geri çevirdiği öğrenildi.

Bankalar Birliği: “Kredi kartları kullanımında sorun yok”
Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur, Güney Kıbrıs’ta yaşanan bankalar krizinden dolayı Kıbrıslı Rumların kredi kartı ile kuzeyde yaptıkları alışverişlerde sorun olmadığını açıkladı.
Okur, “Kredi kartlarında bir sorun olmaz. Çünkü kartlar AB merkezlidir. Tahsili konusunda da bir sıkıntı yaşanmaz. Kişinin parası varsa hesabında alınır, para yoksa faiz işlenir bir sıkıntı doğmaz” dedi.
Soru üzerine Güney’den gelen kredi kartlarının kullanımı ile ilgili bir genelgenin olmadığını bilgisini de paylaşan Okur, Güney Kıbrıs’ta yaşanan yeni durumla ilgili, yeni bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur