1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor”
“Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor”

“Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor”

Birçok parti ve sivil toplum örgütü, “Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor” adı altında eylem yaptı

A+A-

Birçok parti ve sivil toplum örgütü, “Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor” adı altında eylem yaptı.

Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplanan eylemciler, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne doğru yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi ile karşılaşan 100'ü aşkın eylemci, burada hazırlanan ortak açıklamayı okudu, eylem atılan sloganlarla son buldu. 

 

“Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Eylemde okunan ortak açıklamada, ‘faşist baskı ve tutuklamalarının, düşünce ve ifade özgürlüğünü boğma çabaları karşında korkmuyoruz, susmayacağız’ denildi.

Ortak açıklama şöyle:

“Ülkemizin kuzeyinde irademizi gasp ederek oluşturulmuş olan gayrı meşru rejimi ve atanmışları tanımıyoruz. Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmeyen bu rejim karşısında kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

Pandemi ve ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını, ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğimiz, çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz.

Bu bağlamda emek, demokrasi ve barıştan yana siyasi parti, sendika ve örgütler olarak, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız.”

Ortak açıklamaya imza koyan parti, sendika ve örgütler şunlar:

Sol Hareket, YKP, Bağımsızlık Yolu, BKP, KSP, TKP, DKB, Baraka Kültür Merkezi, KTÖS, KTOEÖS, ÇAĞ-SEN, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Üretim Merkezi, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Barış ve Federal Kıbrıs Platformu, Biat Değil Özgürlük Grubu, Toplumsal Hareket Platformu, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, Bu Vatan Bizim İnisiyatifi.

1-197.jpg

2-164.jpg

4-082.jpg

3-119.jpg

polis-003.jpg

FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜ: DEVRİM DEMİR

Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur
Etiketler :