1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sol Hareket üyelerine dava: "Uygunsuz hareket, gizli ittifak"
Sol Hareket üyelerine dava: "Uygunsuz hareket, gizli ittifak"

Sol Hareket üyelerine dava: "Uygunsuz hareket, gizli ittifak"

4 Sol Hareket üyesine "AKP Mağusa Gençlik Örgütü" tarafından yapılan şikayet üzerine dava okundu. Hareket üyelerine Mağusa'daki "Love Erdoğan" pankartlarına zarar verdikleri iddiasıyla "uygunsuz hareket" ve "gizli ittifak" suçlaması ile dava getirildi.

A+A-

Aralarında Abdullah Korkmazhan'ın da bulunduğu 4 Sol Hareket üyesine "AKP Mağusa Gençlik Örgütü" tarafından yapılan şikayet üzerine dava okundu.

Hareket üyelerine Mağusa'daki "Love Erdoğan" pankartlarına zarar verdikleri iddiasıyla  "uygunsuz hareket" ve "gizli ittifak" suçlaması ile dava getirildi.

Hareket üyeleri öğleden sonra çağrıldıkları Mağusa Polis Müdürlüğü'nden dava okunmasıyla serbest bırakıldı. 

Sol Hareket üyeleri adına polis önünde açıklama yapan Abdullah Korkmazhan söz konusu afişlere kendilerinin zarar vermediğini söyledi. 

159839517-249311876745858-1884696300282962048-n.jpg

Korkmazhan: "Bu panoya eylem yapanları tanımıyoruz ama ellerine sağlık, kendileri ile dayanışma içindeyiz"

Dört Sol Hareket üyesi ile birlikte tutuklanan Abdullah Korkmazhan, haklarında dava okunarak serbest bırakıldıklarını ifade etti, “Susmayacağız” dedi.

Mahkeme kararı ile telefonuna el koyulduğunu ifade eden Korkmazhan, gün içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. “Mücadelemiz sürecek, yalnız değiliz” dedi.

Korkmazhan, Polis Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada özetle şunları ifade etti:

“Gizli ittifak kurmuşuz, zarar verdiğimiz tespit edilemedi. Asında esas olan düşünce ve ifadeye saldırıdır. Sindirilmek istiyoruz. Susmayacağız, düşüneceği ve demokratik eylemimizi de yapacağız. Bu panoya eylem yapanları tanımıyoruz ama ellerine sağlık, kendileri ile dayanışma içindeyiz. Türkiye’nin başına bela olan diktatör bizim de ülkemize, dünyaya da bela oldu. Siyasi gücü elinden gidiyor, tüm saldırganlığı bundandır” dedi. Korkmazhan’ın açıklaması, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla kesildi. Korkmazhan, “Nefret eken nefret biçer, sevgi eken sevgi biçer. Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim. Bu ülkede kimse yalnız değildir. Mücadelemizi Birleşik Federal Kıbrıs’a ulaşana kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP Mağusa Gençlik Örgütü şikayeti ile... 

Avukat Mine Atlı, 3 Sol Hareket üyesinin "AKP Mağusa Gençlik Örgütü" tarafından yapılan şikayet üzerine poliste tutulduğunu duyurmuştu. 

Atlı, "AKP Gençlik Örgütü'nün yaptığı şikayete konu olayın saat 20.10 de gerçekleştiği yönünde görüntüler var. Ayrıca itham edilen çocukların evden gece saat 20.59'da çıktığına dair de görüntüler mevcut" demişti.

Atlı, "AKP Mağusa Gençlik Örgütü" tarafından yapılan şikayet üzerine  3 kişi aleyhine Mağusa Ceza Mahkemesi'nin “tutukluluk emri verdiğini” söylemişti.

Mağusa Polis Müdürlüğü'nde bulunan Avukat Mine Atlı YENİDÜZEN'e yaptığı kısa açıklamada ise Abdullah Korkmazhan'dan henüz ifade alınmadığını ancak "derdest" emri bulunduğunu kaydetmişti. 

Ayrıca sosyal medyadan bir ileti paylaşan Atlı, "Emrin verme gerekçesi uygunsuz harekette bulunma ve uygunsuz harekete teşvik... Şu an bizim 3 gencimiz poliste" diye konuşmuştu.

Mine Atlı ayrıca demokratik örgütleri  Mağusa Polis Müdürlüğü'nün önünde toplanmaya çağırdı, “Tahkikat tamamlanmıştır. Bundan sonraki tutukluluk tamamen cezalandırma maksatlıdır" demişti.

 

Korkmazhan  duyurdu: Tutuklanıyorum  

Sol Hareket’teb Abdullah Kormazhan, “Love Erdoğan”  protestoları nedeniyle hakkında “tutukluluk emri alındığını, Mağusa Polis Müdürlüğü’nde tutuklandığını” sosyal medyadan duyurmuştu.

Daha önce 2 üyelerinin aynı sebeple sabahtan beridir Mağusa Polisinde sorgulandığına ilişkin paylaşım yapan Korkmazhan, kendisinin de Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nden arandığını ve ifadeye çağırıldığını sosyal medya hesabından açıkladı.

“Belli ki amaç ifade ve düşünce özgürlüğümüzü elimizden almak ve bizi sindirmektir. Baskılar bizi yıldıramaz. Tüm demokratik kamuoyunun dayanışması elzemdir” paylaşımından kısa bir süre sonra ise Korkmazhan  “tutuklandım”  paylaşımı yaptı.

Polisten henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

 

BASIN-SEN: Elinizi yakamızdan çekin! İfade özgürlüğü onurumuzdur!

Basın Emekçileri Sendikası da yazılı bir açıklama yaparak Sol Hareket üyesi 3 kişinin Mağusa Polis Müdürlüğü’nce, Mağusa Kaza Mahkemesi’nin verdiği emre istinaden tutuklandığını belirtti ve bu durumu protesto etti. 

BASIN-SEN'den yapılan açıklamada şunlay kaydedildi:

Sol Hareket üyesi 3 kişinin Mağusa Polis Müdürlüğü’nce, Mağusa Kaza Mahkemesi’nin verdiği emre istinaden tutuklandığını öğrenmiş bulunmaktayız. 3 kişinin konuyla ilgili ifade vermesi ve görüntülerin incelenmesinin ardından halen tutuklu bulunmalarını keyfi bir uygulama olarak nitelemekteyiz.

2018 yılında Afrika Gazetesi’ne yönelik düzenlenen planlı saldırılarda ismi geçen 9 saldırganı halen tutuklamayan ve “arayan” polis ekiplerinin, herhangi bir gerekçe olmaksızın, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan Sol Hareket üyelerini “uygunsuz harekette bulunma” suçlamasıyla tutuklaması kesinlikle kabul edilemez.

Kıbrıs’ın kuzeyinde hiçbir yasal statüsü bulunmayan AKP Gençlik Kolları’nın yaptığı ihbarı değerlendiren polis ekiplerinin ifade özgürlüğüne yönelik yaptığı saldırı Türkiye’deki AKP rejiminin Kıbrıs’taki yansımalarını da bizlere göstermektedir.

Basın Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak, sosyal medya hesaplarından ifade özgürlüğü hakkını kullanan Sol Hareket üyelerine dayanışmamızı bildirir, polis güçlerine de ifade özgürlüğü hakkını kullanan 3 kişinin derhal serbest bırakması yönünde çağrıda bulunuruz.

Elinizi yakamızdan çekin! İfade özgürlüğü onurumuzdur!

 

 

 

Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
Etiketler :