1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KOP’tan KTFF’ye Japonya daveti
KOP’tan KTFF’ye Japonya daveti

KOP’tan KTFF’ye Japonya daveti

Kıbrıs Milli Takımı’nın 27 Mayıs tarihinde Japonya ile Tokyo’da oynayacağı hazırlık maçı öncesi Kıbrıs Futbol Federasyonu’ndan (KOP) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) önemli bir davet geldi.

A+A-

Kıbrıs Milli Takımı’nın 27 Mayıs tarihinde Japonya ile Tokyo’da oynayacağı hazırlık maçı öncesi Kıbrıs Futbol Federasyonu’ndan (KOP) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) önemli bir davet geldi. KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis, KTFF başkan ve yönetim kuruluna kafile ile Japonya’ya gitme konusunda bir davet sundu. Daveti Yönetim Kurulu’nda değerlendiren KTFF, Koutsokoumnis’e nazik daveti için teşekkür ederken KOP kafilesi ile Japonya’ya gidecek olan isimlerin yönetim kurulu üyeleri Orçun Kamalı ve Av. Enver Baturalp olarak belirledi.

Kamalı ve Baturalp katılacak
KTFF’den konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “27 Mayıs 2014 tarihinde Japonya ile Kıbrıs milli takımları arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da oynanacak olan dostluk maçı kafilesine katılımı amacıyla, KOP (Kıbrıs Futbol Federasyonu) Başkanı Sayın Costakis Koutsokoumnis tarafından KTFF (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu) Başkanı ve yönetim kuruluna bir davet sunulmuştur. İlgili davet için, Sayın Başkan Costakis Koutsokoumnis'e nazik daveti için teşekkürlerimiz sunulmuş olup, KTFF'yi temsilen bu kafileye yönetim kurulu üyelerimiz Sayın Orçun Kamalı ve Sayın Av. Enver Baturalp'in katılmalarına karar verilmiştir”

Kapılar Kıbrıs Cumhuriyeti futbolcularına açılıyor
KTFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı gündeminde Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartına sahip futbolcuların adanın kuzeyinde oynaması ile ilgili bir madde de bulunuyor. Bu doğrultuda sadece Süper Lig, Birinci Lig ve İkinci Lig için geçerli olacak olan madde üyelerin onayına sunulacak. Onay alınırsa 2014 – 2015 futbol sezonundan itibaren KTFF Futbolcu Lisansı ile Kıbrıs Cumhuriyeti sporcuları da ülke futbolunda oynayabilecekler. Bu doğrultuda Süper Lig’de 1, Birinci Lig ve İkinci Lig’de 2’şer Kıbrıslı futbolcu takımlarda yer alabilecek. KTFF başkanı Hasan Sertoğlu bir süre önce Kıbrıs Cumhuriyeti futbolcularının Kuzey’de futbol oynayabilmesinin önünü açacaklarını belirtmişti. Böylelikle konu ile ilgili olarak ilk adım atılmış oldu.

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
Etiketler : , ,