1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıyafetler yetişmedi, 23 Nisan İlkokulu'nda kutlamalar ertelendi
Kıyafetler yetişmedi, 23 Nisan İlkokulu'nda kutlamalar ertelendi

Kıyafetler yetişmedi, 23 Nisan İlkokulu'nda kutlamalar ertelendi

23 Nisan İlkokulu'nda bugün yapılacak kutlamalar, çocukların törende giyeceği kıyafetlerin yetiştirilemediği gerekçesiyle ertelendi.

A+A-

23 Nisan İlkokulu'nda bugün yapılacak kutlamalar, çocukların törende giyeceği kıyafetlerin yetiştirilemediği gerekçesiyle ertelendi. Erteleme dün gece velilere mesajla bildirildi, Girne 23 Nisan İlkokulu öğrencisi çocukların 23 Nisan sevinci yarım kaldı.

Okul yönetimi, gecikmenin kıyafet yapımını üstelenen ilgili firmadan kaynaklandığını belirterek, bu durumun telafi edileceğini kaydetti.

Bahsi geçen Özşen Bebe isimli firma ise tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu kaydederek, gümrükte yapılan grev ve elektrik kesintilerinden dolayı 4 günlük bir gecikme yaşadıklarını ifade etti.

Özşen Bebe isimli firma tarafından yapılan açıklamada; “45 yıldır bu adada okullara hizmet etmekteyiz ve birçok kez 23 Nisan İlkokulu ile de başarı ile çalıştık. Bu yıl da 6 ayrı ilkokula kıyafet teslim ettik, maalesef yalnızca 23 Nisan İlkokulunda belirtilen sebeplerden sorun yaşadık. Üzgün olduğumuzu bildirir tüm sorumluluğu üzerimize alırız” dendi.


“Erteleme kararına mecbur bırakıldık”

Okul yönetiminden paylaşılan mesaj söyle:

Günaydın Değerli Velilerim,

Günlerdir hep birlikte verilen uğraşlar, yaşanan yorgunluklar, haliyle gerginlikler üzerine akşam geç saatlere kadar dikiş atölyesinde verilen mücadele rağmen kıyafetlerin teslim edilmemesi dahası kimlere verilip kimlere verilmediğinin net olarak bilinmemesi bizi bu erteleme kararına mecbur bırakmıştır ve çok üzülerek söylemeliyiz ki gününde 23 Nisan Törenimizi yapamamış olmak hepimizi son derece mahcup etmiştir. Firma gecenin sonunda sorumluluğunun tamamen kendilerine ait olduğunu (gümrükte yapılan grev, elektrik kesintileri vs.  ) söylemiş o kapasitesinin üzerinde sipariş aldıkları için yetiştiremediklerini kabul etmişlerdir.

Akşam geç saatlere kadar atölyede toplantı ve oradan okul idaresi olarak yapılan toplantıda önce gereken temaslar yapılarak ertelemeye gidilmiş, sonra da hızlıca ne yapılabileceği konuşulmuş ve planlamaya çalışılmıştır.

BU BAĞLAMDA;

*Bugün ve yarın hafta sonu boyunca tüm kıyafetlerin tamamlanabilmesi için sizlerden ricam;

İvedilikle

➡Öğrencilerin hangilerinin kıyafetleri tamamlanmamışsa bana beden ve ürün olarak bildirmeniz;

➡Kıyafetini alıp denemeyen çocuklarımız varsa mutlaka denemelerini rica ediyorum.

➡Dün atölyede yaşanan izdihamın bir daha yaşanmaması ve üretimin hızlıca yapılabilmesi için atölyeye hiçbir velimizin gitmemesini özellikle rica ediyorum.

Firmadan tamamlanan tüm kıyafetleri biz teslim alarak çocuklarımıza okulda dağıtımını yapacağız ve olmayanları da çocuklarımızdan alarak firmaya teslim edeceğiz.

Son olarak çocuklarımıza sakın üzülmemelerini, önümüzdeki hafta töreni en güzel şekilde yaparak  kutlayacağımızı söyleyin lütfen. Teşekkürler...


“Ürün temininde yaşanan aksaklıkta bütün sorumluluk Özşen Bebe’ye aittir”

Özşen Bebe tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Kamuyu bilgilendirme metni:

Bilinmesi gerekir ki, 23 Nisan İlkokulu gösteri kıyafetleri için ÜÇ firmadan Kapalı zarf usulü ile teklif almistir. Okul idaresi en düşük teklif veren Özşen Bebe’ye vermiştir. Teklif zarfları okulda mevcuttur, Bu uygulama her yıl yapıldığı gibi yapılmıştır. Bu kararda okul idaresinden hiçbir öğretmen kişisel sebeplere dayanan bir karar almamıştır. Sevgili öğrencilerimizin ürün temininde yaşanan aksaklıkta bütün sorumluluk Özşen Bebe’ye aittir.

 17 Nisan’da gemiyle gelen ürünler ancak ayın 20’sinde gece geç vakitte ek mesai ücreti ödeyerek gümrük eylem gününde temin edilebilmiştir. Elektrik kesintileri ile beraber 4 günlük zaman kaybı yaşanmıştır.

Özşen Bebe 45 yıldır bu adada okullara hizmet etmektedir ve birçok kez 23 Nisan İlkokulu ile de başarı ile çalışmıştır. Bu yıl da 6 ayrı ilkokula kıyafet teslim etmiştir, maalesef yalnızca 23 Nisan İlkokulunda belirtilen sebeplerden sorun yaşamıştır.

Özşen Bebe olarak çok üzgün olduğumuzu bildirir tüm sorumluluğu üzerimize alırız. Yaşanan aksaklıkta okul idaresinin hiçbir payı yoktur. Geleceğimiz olan çocuklarımızın etkinliği için yeni gösteri tarihinden önce ürünleri en güzel şekilde teslim edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Özşen Bebe”

 

 

Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
Etiketler :