1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kişmir'in davası 27 Ekim'e ertelendi
Kişmir'in davası 27 Ekim'e ertelendi

Kişmir'in davası 27 Ekim'e ertelendi

BASIN-SEN Başkanı, gazeteci Ali Kişmir, yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle 10 yıl hapis istemiyle mahkemeye çıkarıldı, dava 27 Ekim’e erteledi.

A+A-

Yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle Başsavcılık tarafından açılan dava kapsamında 10 yıl hapis istemiyle yargılanması talep edilen BASIN-SEN Başkanı, gazeteci Ali Kişmir, bugün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, davayı 27 Ekim’e erteledi, Kişmir’in bir sonraki celsede hazır olması amacıyla 30 bin TL’lik kefalet imzalamasına emretti.

Dava sonrası basına açıklamalarda bulunan Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı, “Savcılık bu meselede ilk soruşturma yapılmasını mahkemeye bildirdi.

Ağır Ceza Mahkemesi’ne havalenin evrak üzerinden talep edilmeyeceği, konuyla ilgili tanıkların Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dinleneceği ve bunun neticesinde mahkemenin dosyayı Ağır Ceza‘ya havale edip etmeyeceğine karar vermesine yönelik bir prosedür izleyeceği anlaşılıyor” dedi.

Davanın hukuki temeli olmadığını düşündüklerini ve geri çekilmesini istediklerini dile getiren Esendağlı, Savcılıkla bu temelde bir görüşme yapma niyetinde olduklarını mahkemeye ilettiklerini, bu kapsamda davanın 27 Ekim’e ertelendiğini ifade etti.

“Savcılığın bu davada ısrarcı olup olmayacağına bağlı olarak yolumuzu alacağız” diyen Esendağlı, “Bizim açımızdan ifade, düşünce ve basın özgürlüğünü doğrudan hedef alan bir dava. Doğrudan mücadele edilmesi gereken bir dava. Konu yargıda, son kararı yargı verecek” şeklinde konuştu. Esendağlı, “ Bence endişeye kapılacak bir durum yok” yorumunu da yaptı.

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Başkanı, gazeteci Ali Kişmir hakkında, “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef gösteren bir yazı yazdığı ve kurumun manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiğine” yönelik 10 yıla kadar hapsi istenen bir dava açıldı.

Söz konusu davanın celbinde, Kişmir'in "GKK'yı Genel Ev'e benzettiği" ve bunun üzerine davanın açıldığı ifade ediliyor. 

Başsavcılık tarafından açılan davaya konu yazıda Kişmir, 2020 Cumhurbaşkanı seçimlerinde Ersin Tatar’a “küskün” olduğu ifade edilen UBP’li vekillerin Beyaz Ev’e çağrıldığını ve kendilerine telkinde bulunulduğunu yazmıştı.

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
Etiketler :