1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım Rusya'ya bağlandı
Kırım Rusyaya bağlandı

Kırım Rusya'ya bağlandı

Rus haber ajansı RIA, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin ' Rusya 'ya bağlandığını' duyurdu.

A+A-

Rus haber ajansı RIA, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin ' Rusya 'ya bağlandığını' duyurdu. Haberde, parlamentoda düzenlenen oturumda, vekillerin 'oybirliğiyle Rusya'ya bağlanma kararı aldığı' belirtildi. Karar, 16 Mart'ta referanduma sunulacak.

Ayrıca Kırım haber ajansı da, Başbakan Yardımcısı Rustam Temirgaliyev'e dayandırdığı haberde aynı bilgiyi geçti. Haberde, Temirgaliyev'in, kişisel Facebook sayfasından 'Parlamentonun Kırım’ın Rusya Federasyonu’na dahil olması için karar aldığını' açıkladı. Temirgaliyev’in açıklamasına göre 81 milletvekilinden 78’i, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasından yana oy kullandı. Kırım meclisi kapalı oturum düzenlediğinden dolayı karar, alternatif kaynaklardan doğrulanamadı.
Bu açıklamalardan sadece birkaç dakika önce ise Kırım’da bölgenin statüsü ile ilgili düzenlenecek ve tarihi 30 Mart olarak belirlenen referandumun 16 Mart’a alındığı duyurulmuştu. Referandumda ilk soru ‘Kırım’ın Rusya Federasyonu’na katılmasından yana mısınız?’ şeklinde olacak. Diğer soruda ise Kırım’ın Ukrayna’nın parçası olarak kabul edildiği 1992 Anayasası’na atıf olacak. Soru ‘1992 Anayasası’nın yenilenmesinden yana mısınız?’ şeklinde olacak Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in azlinin ardından iktidara gelen yeni Kiev yönetimi ise Kırım’daki referandumun sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamıştı.(RADİKAL)

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur
Etiketler : ,