1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıslı İngiliz’e kuzeyden “iade” kararı
Kıbrıslı İngiliz’e kuzeyden “iade” kararı

Kıbrıslı İngiliz’e kuzeyden “iade” kararı

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, adanın kuzeyindeki beş taşınmaz maldan ikisinin iadesi için karar verdiği bildirildi.

A+A-

 

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, adanın kuzeyindeki beş taşınmaz maldan ikisinin iadesi için karar verdiği bildirildi.

Kıbrıs sorununda “mülkiyet sorunu”na dair önemli bir karara imza atıldı.

Kıbrıs Haber Ajansı’na göre, Kıbrıslı İngiliz Andriani Joannou’ya ait kuzeydeki beş taşınmaz maldan ikisinin iade edilmesi kararlaştırıldı.

Ajans “nadir alınan karar” yorumu ile verdiği haberde, iadenin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bir tarih bulunmadığını belirtti.

Taşınmaz Mal Komisyonu ayrıca kalan malların tahmini piyasa değerinin %14’ünün tazmin edilmesini önerdi. Komisyon 2006’dan bu yana sadece altı iade ve tazmin kararı verdi.

Joannou’nun davası, 2017’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin lehine karar almasıyla kamuoyunda ilgi görmüştü. Ajansa göre, “Komisyonun önceki uygulamaları bu davada etkisiz kaldı.”

 Joannou’nun avukatı Achilleas Demetriades Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) şunları söyledi:

 “Komisyonun iki mülkün geri verilmesi hükmünü vermesi çok önemlidir. Ancak daha iyi olabilir, bütün mülk geri alınabilirdi.”

“Tazmin edilen hasarlar bizim beklediklerimiz değildir. Bizim istediğimizden daha düşüktür. Bundan sonra ne yapacağımızı düşüneceğiz.”

Joannou, Karpaz yarımadasında bulunan Koma tou Gialou köyündeki, 1997’de kendisine halası tarafından hediye olarak verilen beş taşınmaz mal için Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmuştu.

 

 

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur