1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kıbrıs’ın Geçmişine Yolculuk
Kıbrıs’ın Geçmişine Yolculuk

Kıbrıs’ın Geçmişine Yolculuk

Tuncer Bağışkan ‘adres kıbrıs’ta yayınlanan makalelerini bir kitapta topladı

A+A-

Arkeolog, Araştırmacı, Yazar Tuncer Bağışkan ‘Kıbrıs’ın Geçmişine Yolculuk’ adını verdiği kitabını yayımladı.

Yenidüzen’in haftalık ‘adres kıbrıs’ dergisinde ‘Geçmişe Yolculuk’ adıyla yayınladığı araştırmalarını topladığı 685 sayfalık kitap Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Yayını olarak kitapçılarda yerini aldı. Kitabın editörlüğünü Şevket Öznur, Tasarımını ise Aziz Ener yaptı.

YOĞUN ÇALIŞMA

Tuncer Bağışkan kitabının önsözünde şunları söylüyor;

“Elinizdeki bu kitap 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Yenidüzen gazetesinin ekindeki adres dergisinde yayınlanan bazı makalelerimden derlenerek hazırlanmıştır. Geçmişin aydınlatılmasını amaçlayan bu makalelerimin bazılarını hazırlayabilmem için sırasında haftalarca yerli ve yabancı kaynaklara ulaşmam, adamızın bir ucundan diğer ucuna kadar yolculuk yapmam ve sırasında ise Kıbrıs’ta Osmanlı-Türk Eserleri Kitabımdan alıntı yaptığım bazı konuları yeni yayın ve belgelerle daha da geliştirip belgelemem gerekti.”

9 BÖLÜM, 685 SAYFA

Dokuz bölüme ayrılan 685 sayfalık kitap, öncelikle genel konularla başlıyor ve harnıp, un değirmenleri, su kuyuları gibi yerel zenginlik ve oluşumlarımızın tarihçesini inceliyor. Daha sonra da bölge bölge araştırılarak Lefkoşa, Lefke, Girne, Mağusa, Karpaz, Larnaka, Limasol ve Baf’a tarihsel yolculuğa çıkıyor ve eski eserleri elimizin altında bulabileceğimiz bir kaynak olarak kitaplığımıza kazandırıyor.

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 403 Sayısı

Adres Kıbrıs 403 Sayısı