1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs'ın festivali başlıyor
Kıbrısın festivali başlıyor

Kıbrıs'ın festivali başlıyor

17. Mağusa Festivali 17 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

A+A-

17. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, 17 Haziran Pazartesi akşamı, ZAZ konseriyle başlıyor.

KKTC, Türkiye ve dünyadan sanatçıların sanatseverlerle buluşacağı festival, 15 Temmuz’a kadar sürecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, düzenlediği basın toplantısında, 17 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ağırlıkla Salamis Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek festivalle ilgili bilgiler verdi.

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’ın konuşmasının tam metni şöyle:
 
Her geçen yıl “Kıbrıs’ın Festivali” ünvanını daha çok hak ettiğini görmekten son derece gurur duyduğumuz Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nin bu yıl 17.’sini düzenliyoruz.  Yıllardır Kıbrıs’ta kültür sanatın nabzını tutan ve sanatseverleri  dünyaca ünlü starlar ile buluşturan festival, bu yıl da dolu dolu bir programla Kıbrıslılar’ın karşısına çıkıyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, yerelden evrensele uzanarak, kültür sanatın farklı dallarından ve dünyanın farklı köşelerinden, kendi alanında pek çok uluslararası başarıya imza atmış kişi ve topluluklar Kıbrıs’a taşınacak.
Bizler, Kıbrıslılar’la dünyanın ayakta alkışladıkları sanatçıları buluşturmayı  yıllardır çok önemli bir misyon olarak gördük.  Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nin uluslararası alanda daha çok bilinir hale gelmesi ülkemize artı değer sağlamaya devam ediyor. Festivalin artan prestiji, ülkenin prestijini de artırarak, ülke turizmine hareket kazandırıyor.  17 yıl önce Gazimağusa’mızı  turizmde çekim merkezi yapmayı hedeflerinden biri olarak belirleyerek yola çıkan festival, bugün ülke turizmini etkileyecek uluslararası bir boyuta ulaştı. Festival programındaki kültürel mozaik, kozmopolit izleyici yapısı bakımından da  farklı kültür ve ülkeden insanların buluşma yeri olacak.
Festivalde uluslararası alanda ses getirecek etkinliklerle  yerli santaçıların etkinliklerini  bütünün bir parçası  olarak görüyoruz. Ülkedeki sanat kalitesinin küçümsenemeyecek düzeyde olduğu daha önceki yıllarda Kıbrıslı sanatçılarımızın performansları gözler önündedir.
Bu yıl, 17 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde ve yıldızların altında festival  etkinlikleriyle buluşacak festival dostlarımız, bir kez daha dünyanın ayakta alkışladığı yıldızları, yine sembolik ücretlerle, izleme fırsatını yakalayacak.
Festivalin tiyatro dışındaki etkinlikleri tarihle sanatın içiçe olduğu Gazimağusa'daki Salamis Antik Tiyatro’da yapılacak. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından sunulacak olan “Kabare Kıbrıs” oyunu Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.  Festival, 17 Haziran'da 'Je Veux' şarkısı ile dünyada büyük bir başarı elde eden Fransız şarkıcı ZAZ konseri ile başlayacak.  20-21 Haziran’da Lefkoşa Belediye Tiyatro’su sahne alacak. Goran Bregovic Wedding and Funeral Band 24 Haziran’da sahne alacak. 27 Haziran’da Türkiye’nin ünlü gruplarından İnce Saz seyircileri ile buluşacak. 1 Temmuz’da Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer’i birlikte izleyeceğiz. Rojas Ve Rodriguez" Flamenko Topluluğu 4 Temmuz’da danslarıyla eşsiz bir gece yaşatacak. 9 Temmuz’da tutkulu şarkıların sanatçısı Luz Casal sesiyle bizi büyüleyecek. Yerli sanatçılarımızdan Erkan Erzurumlu ve grubu 11 Temmuz’da sahne alacak. 15 Temmuz'da dünyaca ünlü sanatçı Natalie Cole konseri ile son bulacak.
Sanat kalitesi ve bütçe büyüklüğüyle adanın en büyük uluslararası Festivali olan Mağusa Kültür Sanat Festivali’nin gerçekleşmesinde bu yıl da sponsorlarımızın sağladıkları katkılar çok önemli bir paya sahiptir. Bu vesile ile Platin sponsorlarımız, Limasol Türk Bankası ve Telsim’e. Altın Sponsorumuz Şevketoğlu Domestic Ltd’e. Konaklama sponsorumuz Arkın Palm Beach Otel’e. Gümüş Sponsorlarımız, Ermataş Ltd.’e, Türkiye İş Bankası’na, Dağlı Sigorta’ya, Derya Butik’e, Serena AVM’ye, Noyanlar Group’a, Mesan Development’e ve Dünya Oto Ltd’e, Katkıda Bulunan M. Hacı Ali Ltd’e, Önder Alışveriş Merkezi’ne ve Armen  Shipping Ltd.’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’ne hak ettiği ilgiyi göstererek etkinliklerimizin yoğun katılımla gerçekleşmesini sağlayacağından kuşku duymadığım halkımıza, sizler aracılığıyla teşekkür etmekten onur duyarım.
Festivalin başta Kıbrıs Türk Halkı olmak üzere, tüm dünyaya mal olabilmesine yaptığınız katkılar nedeniyle, siz değerli basın mensuplarına da içtenlikle teşekkür eder, sevgi saygılarımı sunarım.

 

 

 

Bu haber toplam 2431 defa okunmuştur