1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs’ı birleştirin”
“Kıbrıs’ı birleştirin”

“Kıbrıs’ı birleştirin”

Çözüm ve barış hedefiyle sosyal medya üzerinden örgütlenen, onlarca Kıbrıslı yurtsever ara bölgede liderlere yine “Kıbrıs’ı birleştirin” çağrısı yaptı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Çözüm ve barış hedefiyle sosyal medya üzerinden örgütlenen, onlarca Kıbrıslı yurtsever ara bölgede liderlere yine “Kıbrıs’ı birleştirin” çağrısı yaptı. Kıbrıs’ın, Kıbrıslıların ortak vatanı olduğu belirtilen eylemde Kıbrıslıların geleceğinin “aynı” olduğu kaydedildi. Kıbrıslı liderlerin gerekli inisiyatifi alarak ve cesaret göstererek müzakerelerde çözüm almaları vurgulanan eylemde, Kıbrıs’taki ilerici ve yurtsever odaklara yine “Meydana inin” çağrısında bulunuldu.

Eylemde taşınan pankartlar ve sloganlar şu şekilde: “Kıbrıs, birdir”, “Papağan değil lider olun”, “Bizler çözümüz”, “Bizim çocuklarımız Birleşik Kıbrıs’ı hak ediyor”, “Bize barış borcunuz var”, “İşinizi yapın Kıbrıs’ı birleştirin”, “50 sene yeter”, “Sözünüzü tutun Kıbrıs’ı birleştirin”.

eylem-(3)-001.jpg

Aygın: “Adamızı birleştirelim”

Eylemde inisiyatif adına konuşan Esra Aygın sürecin yöntemle tıkanmasını kabul etmediklerini belirtti. Aygın konuşmasına şöyle devam etti: “İnisiyatif tamamıyla sosyal medyada bir araya gelen bir grup Kıbrıslı Rum, Türk, Maronit, Ermeni’den oluşuyor. Biz şunu hissettik, 2 yıldır müzakereler devam ediyor, iki lider çok büyük ilerlemeler kaydetti. Bugüne kadar müzakere tarihinde elde edilmemiş ilerlemeler kaydettiler. İki yıl bu süreci hep birlikte takip ettik. İki lider de çok umut verdi. Biz sürecin yöntemle tıkanmasını kabul etmiyoruz. Çünkü bu bizi belirsizliğe sürükleyecek. Yaz aylarında birçok gerginlikler yaşanabilir. Bu riski almamalıyız. Liderlere çağrımız, bu son adımın atılmasıdır. Adamızı birleştirelim, Birleşik bir Kıbrıs’ta daha büyük güven ve refah içinde çocuklarımıza daha güzel bir gelecek verelim. Varsa geleceğe dair bir endişemiz dile getirmenin zamanı şimdidir.”

 

eylem-(5).jpg

Bu haber toplam 4065 defa okunmuştur
Etiketler : ,