1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kıbrıs’a kayyım ve terörize siyaset
Kıbrıs’a kayyım ve terörize siyaset

Kıbrıs’a kayyım ve terörize siyaset

"Ayıp! Yok, çok hafif kaldı bu" Fehim Taştekin Gazete Duvar'da yazdı.

A+A-


Fehim Taştekin'in Gazete Duvar'da yayımlanan "Kıbrıs’a kayyım ve terörize siyaset" başlıklı yazısında, Kıbrıs'ın kuzeyinde "siyasi deprem" yaşandığına dikkat çekildi, gelişmeleri anlatmak için "ayıp" kelimesinin hafif kalacağı belirtildi.

Taştekin'in şu ifadeleri dikkat çekti:
"KKTC'de sonuç: Siyasi deprem! Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile koalisyon ortağı olan Halkın Partisi hükümetten çekiliyor. Bir de seçim yasakları çiğneniyor. Çiğneyen Tatar, çiğneten Erdoğan! Ankara KKTC’nin egemenlik haklarını hiçe sayarken başkaları neden saygı duysun?" 
 

Kıbrıslı Türklerin zekasının küçümsendiği, onurunun çiğnendiği, toplumun parçalandığı belirtilen analizde, Maraş'a dair Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararları da anımsatılıyor.

"Erdoğan kafasında barış planını bitirdi. Artık taksimci! Belki de ilhaktan yana!" denen yazı şu ifadelerle tamamlanıyor:

"Kıbrıslı Türkler 2010 ve 2015’te Erdoğan’ın el verdiği adayları seçmedi. Bu seferki müdahale ise sağdan sola birçok kesime dokundu. Yani Kıbrıs’ta çarşı karıştı. Bunun bir de uluslararası alandan gelecek faturaları olacak. Türkiye’yi nelerin beklediğini cumadan itibaren daha net görüyor olacağız." 

 

GAZETE DUVAR'da FEHİM TAŞTEKİN'in yazısının tümünü okumak için!

 

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur