1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kıbrıs Türk tarafı yardım teklifini geri çevirdi'
'Kıbrıs Türk tarafı yardım teklifini geri çevirdi'

'Kıbrıs Türk tarafı yardım teklifini geri çevirdi'

“Quirini” surlarının onarımı konusunda İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı Sotos Ktoris’ten yardım önerisi geldi.

A+A-

Lefkoşa’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe kısmında bulunan ve geçtiğimiz gün çökme yaşanan “Quirini” surlarının onarımı konusunda İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı Sotos Ktoris’ten yardım önerisi geldi.
Fileleftheros gazetesi, İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı Sotos Ktoris’in, geçen pazartesi günü yıkılan “Ouirini” surlarının onarımı için destek vermeye hazır olduklarını Kıbrıslı Türk eş başkana ilettiğini yazdı.
Habere göre Ktoris, dün konuya ilişkin açıklamasında, dün komitenin Kıbrıslı Türk eş başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve konu hakkında bilgi aldıklarını belirterek, Kıbrıslı Türk makamlarının surlar konusunda kendi başlarına ilerlemek istediklerini aktardı.
Ktoris, surlardaki yıkımın bakımsızlık, aşırı yağışlar ve bölgedeki inşaatlar sebebiyle olabileceğini belirtirken surların onarımının komitenin yetki alanında olmadığını da ifade etti.

 

Bu haber toplam 2300 defa okunmuştur
Etiketler : , ,