1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs – Fransa ilişkileri daha da gelişiyor
Kıbrıs – Fransa ilişkileri daha da gelişiyor

Kıbrıs – Fransa ilişkileri daha da gelişiyor

Anastasiadis  twitter hesabı aracılığıyla Kıbrıs ile Fransa arasında askeri ilişkilerin daha da geliştirilip, ilerletileceğini yazdı.

A+A-

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin tarihi bir ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Macron, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüştü.

Görüşmenin ardından Elysee Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Macron, Fransa ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında ilişkilerin iyi olduğunu ve daha iyi bir hale getirmek için ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmaların yapılacağını söyledi.

Macron, görüşmede Kıbrıs meselesini de ele aldıklarını belirterek, "BM'nin çatısı altında üç gücü birleştiren bir müzakere yürütülüyor, bunlar Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık. Bu müzakere süreci birkaç sene önce hiç kimsenin düşünemeyeceği bazı tarihi ilerlemeler kaydedilmesini sağladı" dedi.

Kıbrıs müzakerelerinin hala sonuçlanmadığının altını çizen Macron, Fransa'nın bu müzakerelerin sonuca bağlaması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

"TÜRKİYE İLE AB ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Anastasiadis, görüşmede ekonomik, kültürel, savunma konularını ele aldıklarını ve bu konularda çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Fransa'nın Kıbrıs müzakereleri ve bölgedeki sorunlara çözüm bulabileceğine inandığını vurgulayan Anastasiadis, Avrupa Birliği’nin (AB) yeniden yapılanmasına ihtiyaç duyulduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti  olarak buna destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Anastasiadis, "Hepimiz (AB liderleri) Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Türkiye'nin AB'nin içinde olduğu düşüncesini paylaşıyoruz ama Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini ve AB'ye girmek isteyen her ülke gibi taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Öte yandan, Anastasiadis  twitter hesabı aracılığıyla Kıbrıs ile Fransa arasında askeri ilişkilerin daha da geliştirilip, ilerletileceğini yazdı.

Anastasiadis,  twitter hesabında "#Kıbrıs#Fransa, askeri ilişkiler, güvenlik, savunma, enerji, ekonomi, turizm, eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilip,​ ilerletilmesi" diye yazdı.
Ayrıca, Dostum Macron’a daveti ve ortak ilgi konularında görüş teatisi için içten teşekkürler” diye yazdı.

 

Foto CNA

Bu haber toplam 2959 defa okunmuştur