1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs Barış Konseyi Uludağ’ın adaylığını selamlıyor
Kıbrıs Barış Konseyi Uludağ’ın adaylığını selamlıyor

Kıbrıs Barış Konseyi Uludağ’ın adaylığını selamlıyor

Kıbrıs Barış Konseyi Sevgül Uludağ’ın 2019 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığını selamlıyor ve destekliyor

A+A-

Kıbrıs Barış Konseyi Sevgül Uludağ’ın bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne adaylığını selamladığını ve desteklediğini bildirdi.

Kıbrıs Barış Konseyi konu ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti;

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) üyesi Sevgül Uludağ’ın bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne adaylığını özel bir gururla selamlıyor ve destekliyor.

Sevgül Uludağ’ın kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması çabasına çok değerli katkıları, iki toplum arasında karşılıklı anlayışın yaratılmasında ve sorunların çözümünde gazeteci olarak ortaya koyduğu gayretler onun Kanada York Üniversitesi Siyasal Bilimler Profesörü Anna Agathangelu tarafından 2019 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi önerisinin haklı nedenlerinin temelini oluşturmaktadır.

Gerçek bir mücadeleci, barış dostu Sevgül Uludağ adamızda barış ve barışma sürecine katkıda bulunarak yurdu ve insanları için yılmadan, yorulmadan, yüreği sevgi dolu bir şekilde çalışmaktadır. O, objektiflik ve hümanizm ile Kıbrıslıların tümünün endişelerini ve gereksinimlerini bilerek kayıpları olan insanların tümünün savaşın ortak olan acılarından çektiklerini anlamaktadır. O, hem Kıbrıslırumların hem Kıbrıslıtürklerin bu yaralarını yıllardır sarmak için mücadele etmektedir.

Sevgül Uludağ’ın adaylığı verdiği mücadelelerin haklı bir sonucudur ve onun insani çalışmalarının Kıbrıslıların tümünün yurdumuzda barışın inşası ve halkımızın yeniden birleşmesi hedefiyle örnek bir işbirliğini teşkil ettiğini herkese göstermektedir.

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur