1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KGS'nin ilk aşaması yapıldı...
KGS'nin ilk aşaması yapıldı...

KGS'nin ilk aşaması yapıldı...

Pandemi gölgesinde sınava giren öğrencilerin heyecanı her şeye rağmen yüzüne yansırken ailelerin heyecanı ise giriş kapısından belli oldu.

A+A-

Koleje Giriş Sınavı 1’inci Aşaması (KGS-1) bugün gerçekleştirildi.

Sınava 2 bin 40 öğrencinin katılması beklendiği belirtilirken, pandemi koşulları gözetilerek Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları çerçevesinde düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.

11 sınav merkezi yanı sıra, her ilçede Covid 19 pozitif öğrenciler için ayrı sınav merkezleri hazırlandı.

Pandemi gölgesinde sınava giren öğrencilerin heyecanı her şeye rağmen yüzüne yansırken ailelerin heyecanı ise giriş kapısından belli oldu.

Kapıda yığılmalar...

Test sonucu ibraz ederek sınav merkezine yapılan girişler ise istenmeyen görüntülere sahne oldu.

Kapı girişlerinde bekleyen veliler, zaman zaman yığılmalara neden oldu. Okul görevlilerinin uyarıları ile durum kontrol altına alınmaya çalışıldı.
Pandemi gölgesindeki sınava, sınıflardaki maske, mesafe ve hijyen ile saat 9.00'da ilk oturumuna başlandı.

Covid-19 öğrenciler için ayrı sınav merkezi

Covid 19 pozitif öğrencilerin velilerine, hangi merkezde sınava girecekleri ise dün bildirildiği belirtildi.

48 saatlik test istendi

Bakan Amcaoğlu, dün yaptığı yazılı açıklamada, sınava katılacak öğrencilerin sınavdan en geç 48 saat önce yapılmış antijen testlerinin çıktılarını sınav merkezine girişte göstermeleri zorunluluğuna özellikle dikkat edilmesini istemişti.

p1-074.jpg

p2-060.jpg

p3-028.jpg

Sınavın yapıldığı merkezlerden olan TMK'daki güvenlik önlemleri dikkat çekti. Özellikle okul bahçesinde çok sayıda öğretmenin öğrencileri sınıflara yönlendirdiği gözlemlendi.

p6-001.jpg

TOPLAM 645 ÖĞRENCİ KAYIT HAKKI KAZANACAK

Kolej Giriş Sınavları sonuçlarına göre Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne 150, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne 100, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne 100,Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne 75, Bekirpaşa Lisesi Kolej sınıfına 75, Lefke Gazi Lisesi Kolej sınıfına 25 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 645 öğrenci 2022-23 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde etmiş olacak.

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler