1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kendime çok yakıştırdım”
“Kendime çok yakıştırdım”

“Kendime çok yakıştırdım”

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’a “Müftüyü görevden alacak mısınız?” sorusunu yönelten Türk Maarif Koleji (TMK) öğrencisi Derin Gürsan, “Bu soruyu sormayı kendime çok yakıştırdım” dedi.

A+A-

YENİDÜZEN’in yayınladığı ses kaydıyla gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’a, “Müftüyü görevden alacak mısınız?” sorusunu soran TMK öğrencisi Derin Gürsan, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı; Tatar’ın, “TMK öğrencilerine bu sorular yakışmıyor” sözlerine ilişkin “Bu soruyu sormayı kendime çok yakıştırdım” dedi.

Liselere yönelik düzenlediği geziler kapsamında Lefkoşa’daki TMK’da gerçekleştirdiği soru – cevap etkinliğinde, lise son sınıf öğrencisinin “(Din İşleri Başkanı) Müftüyü görevden alacak mısınız?” sorusuna öfkelenen Tatar, gençlere karşı sesini yükseltmiş ve “Cumhurbaşkanını sıkıntıya sokacak sorular sormanın, TMK öğrencilerine yakışmadığını” iddia etmişti.

Tatar ayrıca, “(Müftüyü görevden almak) Öyle bir gailemiz yok, gündemimiz yok! Dolayısıyla bunları bir yerde bırakıp, önümüze bakmamız lazım. Önümüze bakmamız lazım!” ifadelerini kullanmıştı.

Etkinlik sırasında, Tatar’ı öfkelendiren soruyu soran öğrenci Derin Gürsan, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak, “Ersin Tatar’a geçen gün sorduğum soru ve ‘cevap’ yayılmış, evet, bu soruyu size sormayı kendime çok yakıştırdım. Tekrarlayayım, Ahmet Ünsal neden hâlâ GÖREVİNDE ?!” diye sordu.

Tatar, geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen aynı etkinlikte, “Daha gerekli ihtiyaçlar varken, külliye elzem mi?” sorusuyla da karşılaşmıştı.

Tatar, bu soruya karşılık öğrencilere “Onun bunun lafıyla hareket etme” diyerek, mevcut sarayın deprem yönetmeliği konusunda büyük zafiyetlerinin bulunduğunu iddia etmişti.

Bu haber toplam 2477 defa okunmuştur
Etiketler : , ,