1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. KEMAL İZVEREN, TUTUKSUZ YARGILANACAK
KEMAL İZVEREN, TUTUKSUZ YARGILANACAK

KEMAL İZVEREN, TUTUKSUZ YARGILANACAK

Geçtiğimiz pazar akşamı Pakistan uyruklu Shahid Zaman’ın ölümüne neden olan zanlı Kemal İzveren, teminata bağlandı

A+A-

 

 

 

 

Değirmenlik-Lefkoşa ana yolunda geçtiğimiz pazar günü meydana gelen trafik kazasında Shahid Zaman’ın ölümüne, Akhar Wali’nin de ağır yaralanmasına neden olan zanlı Kemal İzveren, teminat şartlarıyla serbest kaldı. Haspolat Sanayi Bölgesi’nin ilk girişinde yol kenarında duran Zaman ve Wali’ye çarpan İzveren, üç günlük tutukluluk süresinin ardından dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Cemaliye Usanmaz ve Savunma Avukatı hazır bulundu. Meselenin tahkikat memuru mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili olguları aktardı.

 

TAHKİKAT TAMAMLANDI

Polis memuru, zanlının 14 Ağustos 2011 tarihinde saat 21.30 raddelerinde Değirmenlik- Lefkoşa ana yolunun Haspolat Sanayi Bölgesi ilk girişinde bulunan Yusuf Çocuk Ltd. önünde yaya olarak beklemekte olan Shahid Zaman’ın ve Akhar Wali’ye, CT 200 plakalı aracı ile çarpması sonucu ölümlü trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Çarpmanın etkisiyle Shahid Zaman’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini, Akhar Wali’nin ise ağır yaralanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisine alındığını aktaran tahkikat memuru, zanlı Kemal İzveren’in “dikkatsizlik ve trafik kazası sonucu ölüme sebebiyet verme” suçuyla ilgili olarak tutuklandığını söyledi.

Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını aktaran polis memuru, zanlı Kemal İzveren’in davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

TEMİNAT ŞARTLARI

Savcı Cemaliye Usanmaz da zanlı aleyhine gerektiren teminat şartlarını mahkemeye beyan ederken, savunma avukatı da talebe itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin de İddia ve Savunma Makamlarının taleplerini dikkate alarak zanlı Kemal İzveren’in Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını men ederek tüm seyahat belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Yargıç, ayrıca zanlının 20 bin TL nakdi teminat ödemesine ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile serbest kalmasına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur
İlgili Haberler