1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Katil zanlıları’ 3.5 aydır kaçak
‘Katil zanlıları’  3.5 aydır kaçak

‘Katil zanlıları’ 3.5 aydır kaçak

Polis, iş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile ilgili soruşturmasını derinleştirirken, ada genelinde aramalar devam ediyor.  İki kişi katil zanlısı olarak tutuklanırken, Naim’i öldürenlerin aranan diğer 3 kişi olduğu öğrenildi.

A+A-

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre; katil zanlısı olarak tutuklanan Bilal Ahmad ve aranan Tanveer Ahmad ülkeye 2016 yılında çalışma izinli olarak geldi, yasal statüleri ise 2018 yılı Aralık ayında sona erdi.  İki zanlı üç buçuk aydır kaçak olarak kuzey Kıbrıs'taydı.

Evinin önünde öldürülen Gökhan Naim’in evi polis tarafından 24 saat korunuyor. 

YENİDÜZEN’in edindiği gayrı resmi bilgiye göre; zanlı Bilal Ahmad, cinayetin işlendiği gün Gökhan Naim’i gün boyu ve iş çıkışı evine kadar takip etti.

 

----------------------

AİLE YAKINLARI: ‘GERÇEK ZANLILAR KİM?’


YENİDÜZEN’e konuşan aile yakınları, Gökhan Naim’in öldürülmesi olayında “gerçek zanlılar”ın bulunmasını istiyor. Aile, tutuklanan zanlıların arkasında başka bir isim olduğuna inanıyor, cinayetin detaylı şekilde araştırılmasını istiyor. 2000 yılından itibaren pek çok dövizcinin bu şekilde hayatını kaybettiğine değinen aile, “Polis bu ölümleri araştırsın” şeklinde konuştu.

 

Gayrı resmi bilgilere göre; Naim’in evinin yakınlarında bekleyen ve şu an aranan Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad ise olay yerine zanlı Faiz Ul Hassan tarafından getirildi.

 Zanlı Bilal Ahmad’ın polise verdiği ifadesinde, evin önünde kısa bir boğuşma yaşandığını, Naim’in boğuşmanın ardından öldürüldüğünü itiraf etti.

 

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Gesfi Döviz Bürosu sahibi Gökhan Naim cinayeti ile ilgili aranan 3 kişinin, 3.5 aydır ülkede “kayıt dışı” yaşadığı ortaya çıktı.
Cinayet ve gasp olayının ardından iki kişi katil zanlısı olarak tutuklanırken, Naim’i öldürenlerin aranan diğer üç kişi olduğu öğrenildi.

Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın tutuklanmasının ardından, zanlıların suç ortaklarının da kimlik bilgileri tespit edildi.

Kıbrıs’ın güneyine kaçtıkları iddia edilen Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad ile ilgili Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı yapıldı.

Evinin önünde öldürülen Gökhan Naim’in evi polis tarafından 24 saat korunuyor.

Cinayetle ilgili tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan aleyhinde dün çıkarıldıkları mahkemede 8 gün daha ek tutukluluk alındı.

Aile yakınları cinayetin arkasında başka isimlerin olduğunu iddia etti, polisin ölümleri araştırmasını talep etti.

İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen,  YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada arananların kimlik bilgilerinin açıklanmasının hemen ardından 15 Mart tarihinde Kıbrıslı Rum makamlarla bilgi paylaşımı yapıldığını kaydetti.

“Polis bu ölümleri araştırsın”

YENİDÜZEN’e konuşan aile yakınları, Gökhan Naim’in öldürülmesi olayında “gerçek zanlılar”ın bulunmasını istiyor. Aile, tutuklanan zanlıların arkasında başka bir isim olduğuna inanıyor, cinayetin detaylı şekilde araştırılmasını istiyor. 2000 yılından itibaren pek çok dövizcinin bu şekilde hayatını kaybettiğine değinen aile, “Polis bu ölümleri araştırsın” şeklinde konuştu.

İşyerine kırmızı karanfil bırakıldı…

Gökhan Naim cinayetinin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, Gesfi Döviz Bürosu halen kapalı. Ledra Palace Işıkları yakınlarında, İkinci Selim Caddesi üzerindeki Gesfi Döviz Bürosu’nda dün hareketli anlar yaşandı. Söz konusu işyerinde döviz işlemi yapılmazken, bazı aile yakınları binaya giriş-çıkış yaptı. Öte yandan iş yerinin kapısına üzerinde “Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun” yazılı kırmızı karanfillerin bırakıldığı da görüldü.

Ahmad kardeşler ülkede kaçak yaşıyor

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide katil zanlısı olarak tutuklanan Bilal Ahmad ve aranan Tanveer Ahmad’ın ülkede 2016 yılında çalışma izinli olarak geldikleri ve statülerinin 2018 yılı Aralık ayında sona erdiği öğrenildi.

Ahmad kardeşlerin yaklaşık üç buçuk aydır ülkede kaçak olarak kaldıkları edinilen bilgiler arasında.

Virk ve Hassan’ın statüleri araştırılıyor

Naim’in öldürülmesi le ilgili cinayete isimleri karışan ve her yerde aranan Azmad Ali Virk ve Ali Hassan’ın statüleri ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Virk ve Hassan’ın muhaceret bilgileri taranırken,  polis aranan şahısların ülkede kaçak olduğu üzerinde duruyor.

Zanlı Ahmad takip etti kaçanlar öldürdü

Cinayetin işlendiği gün zanlı Bilal Ahmad’ın Gökhan Naim’i gün boyu ve iş çıkışı evine kadar takip ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiler arasında Naim’in evinin yakınlarında bekleyen ve şu an aranan Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad ise olay yerine zanlı Faiz Ul Hassan tarafından getirildi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgide, zanlı Bilal Ahmad’ın polise verdiği ifadesinde evin önünde kısa bir boğuşma yaşandığını, Naim’in boğuşmanın ardından öldürüldüğünü itiraf etti.

Cinayet sırrını koruyor

Naim’in öldürüldüğü bölgede kamera olmaması polisin soruşturmasını zorluyor. Gesfi Döviz Bürosu ve Naim’in kullandığı güzergâhlar üzerinden kamera görüntüleri temin edildiği halde, cinayetin işlendiği bölgede kamera olmadığı öğrenildi.

Naim’in evi polis tarafından korunuyor

Gökhan Naim’in cinayete kurban gitmesinin ardından, polis Naim’in evini korumaya aldı. Naim’in evi 24 saat polis tarafından koruma altında tutulurken, Gökhan Naim’in yakınları cinayeti Pakistan uyruklu zanlıların tek başına işlemediğini, olayın perde gerisinde başka kişilerin olduğunu iddia etti.


 


Önen: “Kıbrıslı Rum polisler de arıyor”

YENİDÜZEN’e konuşan İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen, cinayete karıştığı iddia edilen Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad’ın kimliklerinin tespit edilmesinin ardından 15 Mart tarihinde Kıbrıslı Rum yetkilileri ile bilgi paylaşımı yapıldığını ifade etti.

Önen, “Aranan şahıslar Kıbrıs Rum polisinin bilgisinde. Kimlik bilgileri tespit edilen şüphelilerin bilgilerini cuma akşamı aktardık ve bilgi paylaşımı yaptık. Güneyde olduklarına dair henüz bir bilgi bize ulaşmadı. Aramalar iki bölgede de büyük bir titizlikle devam ediyor” dedi.

 


Özdemir: “Sokak karardı”


Gesfi Döviz Bürosu yakınlarındaki esnaf ise hem komşularını kaybettiği için hem de böyle bir olay yaşandığı için çok tedirgin. Bölge esnafı son zamanlarda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını, dikkat çekici her hangi bir olay yaşanmadığını ifade etti.

Esnaf Filiz Özdemir, YENİDÜZEN’e konuştu. Cinayetin duyulması ile büyük şok yaşadıklarını kaydeden Özdemir, hala olayın şokunda olduklarını ifade etti.

Özdemir, “Gökhan Naim öldürülmeden yarım saat önce bizimle sohbet etti. İş yerlerimizi kapattık, 10 dakika sonra öldürüldüğü haberi ile derinden sarsıldık. Hala kendimize gelemiyoruz. Ölümü ile sokak karardı, hepimiz çok üzgünüz, şüphelendiği ya da rahatsız olduğu bir durum da yoktu. Bizimle hiçbir olumsuzluk paylaşmadı. Bu olaya karışanların en kısa sürede yakalanmasını diliyorum” dedi.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190319095904.jpg

 

Bu haber toplam 3598 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler