1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karpaz’ın YASAL yanı…
Karpaz’ın YASAL yanı…

Karpaz’ın YASAL yanı…

Çevre Platformu adına Hasan Sarpten, Karpaz’da ‘yasal’ olarak faaliyet gösteren 10 işletmenin adını sosyal paylaşım sitesinde yayınladı

A+A-

“Castle Karpasia, Cyprus Guest House, Elausa Otel, Glaro Garden, Karpaz Farm House, Revaklı Guset House, Tekos Karpasia, Villa Carparis ve  Villa Lembos isimli işletmelerin hiçbiri kumsalı işgal etmeden, yasalara uygun bir şekilde çalıştırılıyor”

 

Çevre Platformu adına Hasan Sarpten, Karpaz’da ‘yasal’ olarak faaliyet gösteren 10 işletmenin adını açıklayarak, sadece Karpaz’da değil ülkenin herhangi bir yerinde kaçak yapılara göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Sarpten, geçtiğimiz günlerde Çevre Platformu olarak, Hükümetin, ‘‘Karpaz Emirnamesinin Değiştirilmesi’’ girişimleri karşısında yapılan ve halkın bölgedeki yasal tesisleri kullanmaya teşvik ettikleri açıklamada yer alan tesislerin isimlerinin bazı medya organlarında çıkarılarak yayınlanmasını eleştirerek, işletmelerin isimlerini sosyal paylaşım sitesinden yayınladı.

Sarpten, Karpaz’da faaliyet gösteren Castle Karpasia, Cyprus Guest House, Elausa Otel, Glaro Garden, Karpaz Farm House, Revaklı Guset House, Tekos Karpasia, Villa Carparis ve  Villa Lembos isimli işletmelerin kumsalı işgal etmeden, yasalara uygun bir şekilde çalıştırıldığını ifade etti.

Sarpten açıklamasında, “Bir kez daha hatırlatırız ki, bizim derdimiz Karpaz halkı ile değil! Bizler, ne Karpaz’da ne Girne’de ne de ülkenin bir başka yerindeki turizm yatırımlarına karşı da değiliz. Ancak, nasıl Girne’deki kaçak yapılara göz yumulması kabul edilemezse, Karpaz’daki kaçak yapılara da göz yumulması hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

 

Bu haber toplam 3808 defa okunmuştur
İlgili Haberler