1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karpaz Meslek Lisesi, “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Hibe Programı’nda
Karpaz Meslek Lisesi,  “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Hibe Programı’nda

Karpaz Meslek Lisesi, “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Hibe Programı’nda

Karpaz Meslek Lisesi, Avrupa Birliği’nin “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Hibe Programı’ndan hibe almaya hak kazandı…

A+A-

 

Karpaz Meslek Lisesi, Avrupa Birliği’nin “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Hibe Programı’ndan hibe almaya hak kazandı, Smart Call Projesi’ni hayata geçirdi.

Smart Call Projesi’nin (Smart Computer Assisted Language Learning),  meslek lisesi öğrencilerine yabancı dil öğrenmenin meslek yaşamlarındaki önemi konusunda bilinç, farkındalık ve yenilikçi bir sistem kullanma imkanı yaratacağı belirtildi.

Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Avrupa Birliği Program Destek Ofisi işbirliğinde yürütülen “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII”  Hibe Programı’nda Teknoloji Destekli İngilizce dili öğrenimi - Smart Call Projesi ile ilgili 30 Kasım’da açılış toplantısı düzenlendi.

Kumyalı Karpaz Meslek Lisesi’nde gerçekleşen açılış toplantısına, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın , Mili Eğitim Denetleme ve Değerlendirme Kurulu Üyesi İngilizce Denetmeni Hülya Hamzaoğulları , AB Programı Destek Ofisi İnsan Kaynakları Geliştirme Program Yöneticisi Berna Berberoğlu , Mehmetçik ve İskele belediyeleri, KTOEOS Yürütme Kurulu üyeleri , bölge okul yöneticileri ve öğretmenler ile çeşitli katılımcılar yer aldı. Toplantıda proje uygulamaları ve hedefleri hakkında bilgi verilerek sorular cevaplandırıldı. 

“İş imkanlarından faydalanabilecekler”

Karpaz Meslek Lisesi’nden yapılan açıklamada, Smart Call Projesi ile “Dil öğrenmek yeni ufuklar açar” vizyonuyla Meslek Lisesi öğrencilerinin lise öğrenimi sırasında pratik yoldan meslek sahibi olmalarının sağlanacağı belirtildi. Proje kapsamında öğrencilerin bölgede gelişen yerli küçük veya büyük işletmelerde, gelişen konaklama sektöründe, iş imkanlarından faydalanmalarına katkı koyması yansııra global ve AB trendleri doğrultusunda yabancı dil becerilerin olması gerekliliğinin hem öğrencilere hem de eğitim sistemine kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

“Yenilikçi yaklaşımlara ışık tutulacak”

Smart Call’ın hedefleri arasında çoklu uyaran ve yapay zeka destekli Eğitim Teknolojisi ile ‘İngilizce Dili Öğretme, Öğrenme ve Değerlendirme Sistemi’ni öngören bir pilot uygulama olarak özelde Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerine genelde de teknoloji destekli İngilizce dil öğrenimi hakkında elde edilecek somut verilerle tüm okullarda yenilikçi yaklaşımlara ışık tutulacağı ifade edildi.

Smart Call’ın  Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerine yabancı dil öğrenmenin meslek yaşamlarındaki önemi konusunda bilinç, farkındalık ve yenilikçi  bir sistem kullanma imkanı yaratacağı belirtildi.

“Yeni ufuklar açılması hedefleniyor”

Ayrıca proje kapsamında öğrencilerin öğrenimi sırasında seçilecek 14 öğrenciyle yapılacak kültür içerikli çalışma gezisiyle de öğrendikleri dilin kültürünü yerinde deneyime imkan vererek ve yaşamlarında yeni ufuklar açmanın da hedeflendiği açıklamada yer aldı.

Smart Call Projesi’ne, , “https://m.facebook.com/Karpaz-Meslek-Lisesi-SMART-CALL-Projesi”  facebook adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.

 

 

Bu haber toplam 3625 defa okunmuştur
Etiketler : ,