1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karne Sevinci
Karne Sevinci

Karne Sevinci

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı ilkokullarda dün karneler verildi.

A+A-

 İlköğretimde bu yıl toplam 24 bin 665 öğrencinin 19 bin 368’i devlet ve 5 bin 297’si özel okullarda öğrenim gördü. İlkokulu tamamlayarak belge alacak 3 bin 400 öğrencinin ise 2 bin 850’si devlet okullarından, 550’si de özel okullardan mezun oldu. Öğrencilerin yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili 16 Eylül’de sona erecek ve 2013-14 Öğretim yılı başlayacak.
Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Aileler ise bu mutluluğu dışarıda bekleyerek yaşarken, kimi aile çocuklarının mutlu anlarını fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.


Öğrenciler ne dedi?

Günser-Buse-Suel:
“Ben Günser Karamez karnem hep 10 geldi çok mutluyum. Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda gitmeyi düşünüyorum. Büyüdüğüm zaman öğretmen olacağım. Ben Buse Abohorlu benim karnemde hep 10’dur. İlkokuldan sonra İngiliz Okulu’nda gideceğim. İleride Müzik Öğretmeni olmak istiyorum. Ben Suel Hakverdi, karnemdeki tüm notlarım 10’dur. Ortaokulu Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde okuyacağım. Ben doktor olmak istiyorum”

Emrehan Dümenci:
“Karnemin hepsi 10 geldi. Ortaokula Bayraktar Türk Maarif Koleji’ne gideceğim. İlerde Top eğitimi almak istiyorum”

Erşen Ünverdi:
“Karne aldığım için çok mutluyum, en düşük notum 8’dir. Güzelyurt Turgut Ortaokulu’nda eğitimime devam edeceğim. Büyüdüğüm zaman bilgisayar teknisyeni olmak istiyorum”

Haberin devamı Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
Etiketler :