1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Karar, düşük faizden kredi kullandırma imkanını da beraberinde getirecek”
“Karar, düşük faizden kredi kullandırma imkanını da beraberinde getirecek”

“Karar, düşük faizden kredi kullandırma imkanını da beraberinde getirecek”

Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, KKTC Merkez Bankası’nın kararını değerlendirdi

A+A-

Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, KKTC Merkez Bankası’nın, piyasalara yeni bir nefes getirme isteği ile birtakım iyileştirmeleri yürürlüğe koymasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

“Alınan yeni kararlar karşısında bankacılık sektörünün özellikle para maliyetlerinde bir iyileşme sağlanacak haliyle maliyet düşerken bu durum piyasalara düşük faizlerden kredi kullandırma imkanını beraberinde getirecek” diyen Erçağ, “Özellikle içinden geçtiğimiz bu kriz döneminde toplumsal birlik ve beraberlik olgusu ile hareket etmemiz ve ülkemizin refahı kalkınması temel ilkesini göz ardı etmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Erçağ, KKTC Merkez Bankası’nın piyasalara doğrudan müdahale etmek için elinde çok geniş ve büyük imkanlarının olmadığını dile getirerek, “KKTC Merkez Bankası’nın para basmak, bunu piyasaya sürmek ve tüm sektörlerin likit ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir argümanları yoktur. Türk Lirası kullanımında olan coğrafyamızda olası döviz dalgalanmalarından ve buna bağlı kur hareketliliğinden çok ciddi etkilendiğimiz aşikardır.” dedi.

Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, KKTC Merkez Bankası’nın kararını olumlu bir adım olarak değerlendirdi, “Alınan yeni kararlar karşısında bankacılık sektörünün özellikle para maliyetlerinde bir iyileşme sağlanacak. Maliyet düşerken bu durum piyasalara düşük faizlerden kredi kullandırma imkanını beraberinde getirecek”  dedi.

Alınan kararla sektörel bazda bankaların kar etmesini sağlamanın hedeflenmediğini dile getiren Erçağ, bunun tam tersine yaşanan dış kaynaklı kriz ve buna bağlı maliyet girdilerinin azaltılarak reel sektörün düşük faiz miktarları ile desteklenmesinin hedeflendiğini aktardı.

Erçağ, böylelikle ekonomide olası yaşanacak daralmanın önüne geçilerek, piyasaların rahatlatılması ve durağanlıktan kurtulup makroekonomik seviyede gelişimin sürdürülebilmesinin planlandığını vurguladı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-882.jpg

 

 

Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur
İlgili Haberler