1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karaman: “Bütün turizm emekçileri işsizlik ödeneği almalı”
Karaman: “Bütün turizm emekçileri işsizlik ödeneği almalı”

Karaman: “Bütün turizm emekçileri işsizlik ödeneği almalı”

Turizm Emekçileri Sendikası’ndan (TES) 'işe ara verilmesi ve iş azlığı' ile ilgili açıklama

A+A-

Turizm Emekçileri Sendikası’ndan (TES) 'işe ara verilmesi ve iş azlığı' ile ilgili açıklama:

Turizm Emekçileri Sendikası (TES) Başkanı Bayram Karaman, Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan turistik tesislerde çalışan bütün emekçilere, hiçbir ayırım gözetilmeden 'işsizlik ödeneği' verilmesi gerektiğini bildirdi. Karaman, KKTC Anayasası'nın hükümete 'ekonomik açıdan güçsüz olanları koruma görevi' verdiğine dikkati çeken Karaman, "Turizm çalışanları bu belirsiz dönem için devleti yanlarında görmek istemektedir" dedi.

TES Başkanı Bayram Karaman'ın açıklaması şöyle: "Hükümet, zorunluluk nedeni ile otel işyerlerimizin faaliyetlerini tatil etmiştir. Bundan dolayı otel çalışanlarının çalışmalarına da ara verilmiştir. Ayırım gözetmeksizin ister KKTC Yurttaşı, ister TC Yurttaşı, ister üçüncü ülke Yurttaşı olsun, sigorta primleri yatırılmış tüm turizm çalışanları çalışmalarına ara verilen bu dönemde İŞSİZLİK ÖDENEĞİ almalıdırlar.

     Anayasamız devleti ekonomik bakımdan güçsüz olanları korumakla görevlendirmiştir. Hükümet işe 'ara verme' ile ilgili yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa diğer siyasi partilerle de anlaşarak yasal düzenlemeyi yapmalıdır. Turizm çalışanları bu belirsiz dönem için devleti yanlarında görmek istemektedir."

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
Etiketler : ,