1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kansu ve Uygur, Marsilya’da sergiye katıldı
Kansu ve Uygur, Marsilya’da sergiye katıldı

Kansu ve Uygur, Marsilya’da sergiye katıldı

İnci Kansu ve Simge Uygur, etkinlikte jürinin seçtiği 60 sanatçı arasında yer aldı.

A+A-

 

İnci Kansu ve Simge Uygur, Marsilya’nın 2013 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları çerçevesinde, bu kentte düzenlenen “MP 2013 Paper Art Project” adlı kağıt sergisine katıldı. İnci Kansu ve Simge Uygur, etkinlikte jürinin seçtiği 60 sanatçı arasında yer aldı.

İnci Kansu tarafından yapılan açıklamada, Marsilya’nın 2013 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak seçildiğini, Fransızların bu kentinin dünyaca; sanat ve çeşme kenti olarak bilindiğini kaydetti.

Kansu; etkinlikle genel amacın; herkesin bir şeyler bulabileceği başarılı bir kültür başkenti yaratmak olduğunu, bu çerçevede 400’den fazla etkinlik planlandığını ve bunların bütün yıla yayılacak şekilde programlandığını ifade etti.

Etkinlikler çerçevesinde festivaller, tiyatro, sinema, dans, sirk, folklor gösterileri, konserler, konferanslar, atölye çalışmaları ve 60 sergi planlandığını kaydeden Kansu, bu çerçevede Bağımsız Galericiler Birliği’nin (GUDG) de “MP 2013 Paper Art Project” adlı kağıt sergisi düzenlediğini ve kendisi ile Simge Uygur’un bu sergiye çalışmaları ile katıldıklarını belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur