1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kanatlı SERBEST
Kanatlı SERBEST

Kanatlı SERBEST

Murat Kanatlı, bu sabah saat 08:15'de cezaevinde tahliye oldu.

A+A-

Vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyi reddettiği gerekçesiyle yargılanan ve mahkemenin belirlendiği para cezasını ödemediği için hapis cezası alan Murat Kanatlı, 10 günlük tutukluluğun ardından, bu sabah tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından Kanatlı, cezaevi önünde açıklamalarda bulundu. Kanatlı’nın açıklama yaptığı sırada, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), Radikal Sol İnisiyatifi, Güney Kıbrıs’taki AKEL partisi ve Vicdani Ret inisiyatifi’nden bazı üyeler de cezaevi önünde hazır bulundu.

“İLK VİCDANİ RETÇİ BEN DEĞİLİM...”

Murat Kanatlı, 10 günlük tutukluluk süresini tamamladığını belirterek, mücadelelerin birine adanmasının adetten olduğunu; “vicdani retçi” olarak cezaevine giren ilk kişinin kendisi olmadığının da unutulmaması gerektiğini belirtti.

Kanatlı, 21 yıl önce Salih Askeroğlu’nun vicdani ret nedeniyle cezaevine girdiğini anımsatarak, bu mücadeleyi de ona adamak istediğini söyledi. 21 yıl önce Askeroğlu’nu ziyarete cezaevine geldiğini, şimdi de dostlarının, arkadaşlarının içerde geçirdiği 10 günde kendisine büyük destek olduğunu ifade etti.

“Düşünceye özgürlük” konusunda, “Arif Hoca”nın (Arif Hasan Tahsin) ilk mahkumlardan olduğunu dile getiren Kanatlı, Askeroğlu’nun ise çok zor koşullarda imkansızlıklarla yürütülen kampanyalar sonrasında 1 yıla yakın cezaevinde kaldığını vurguladı.

Kanatlı, kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, “Yalnız olmadığımızı görmek ve hissetmek çok önemliydi” dedi.

Geçirdiği zor süreçte, cezaevi yönetimine, gardiyanlara, İçişleri Bakanlığına, Bakan Teberrüken Uluçay’a tolerans, basınla iletişimi sağlamak konusunda gösterdikleri iyi niyet ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

”BU DAHA BAŞLANGIÇ. MÜCADELEYE DEVAM”

Kanatlı, “konuşmaya ve derdimizi anlatmaya devam edeceğiz” diyerek, cezaevi koşulları, içeride yaşananlar, adaletsizlikler gibi yeni başlıklarla dışarıya çıktığını ve bunları tartışmaya devam edeceklerini belirtti.Kanatlı konuşmasını, ”Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam” diyerek tamamladı.(tak)

Bu haber toplam 3249 defa okunmuştur