1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kanal Sim 10 yaşında
Kanal Sim 10 yaşında

Kanal Sim 10 yaşında

Sami Özuslu, “Sektör sürekli kan kaybediyor. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Televizyon kanallarımızın bazıları geçmişte kapandı. Geriye kalanlar da ya kapanacak ya el değiştirecek. Gidişat hiç de iyi değil”

A+A-

Kanal SİM ve SİM FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, 2009 yılının 2 Nisan tarihinde deneme yayınlarına başlayan Kanal SİM’in 10 yılda birçok sorunla karşılaştığını, buna rağmen çok sayıda önemli işe de imza attığını belirtti.

UNITED MEDYA GRUBU’nun toplum ve ülke açısından önemine işaret eden Özuslu, medya alanındaki tekelleşme ve tek tipleşme eğilimine karşı ‘aternatif yayıncılığın’ demokrasi, toplumsal varoluş bakımından bir ‘sigorta’ olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk medyasının Türkiye medyasından kaynaklanan haksız rekabet koşullarından dolayı yaşadığı sorunların hiçbir hükümet tarafından çözülemediğini anımsatan Özuslu, bunun sonucunda kanalların insan kaynağı ve teknolojik bakımdan ileriye değil, geriye doğru gitmeye mahkum olduğunu söyledi.

Sami Özuslu, “Sektör sürekli kan kaybediyor. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Televizyon kanallarımızın bazıları geçmişte kapandı. Geriye kalanlar da ya kapanacak ya el değiştirecek. Gidişat hiç de iyi değil” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Kanal SİM’in her zaman toplumun yanında olmaya devam ettiğini ve güçleri yettiğince bu yolda yürümeye devam edeceklerini anlatan Özuslu, “UNITED MEDYA’ya sahip çıkın” çağrısı yaptı.

Yenidüzen’in 1975’ten, SİM Radyo’nun 1998’den, Kanal SİM’in de 2009’dan bu yana ‘sesi kısılmak istenenlerin sesi, barış, demokrasi ve emek mücadelesinin kalesi’ olduğunu anımsatan Sami Özuslu, bu değerleri yaratan ve yaşatan herkese teşekkür etti.**

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
Etiketler : ,