1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamera görüntüleri ele verdi
Kamera görüntüleri ele verdi

Kamera görüntüleri ele verdi

Hamitköy’de 24 Aralık 2013’de Dr Remzi Gardiyanoğlu’nu vurduğu ve silah temin ettiği iddiasıyla tutuklanan iki zanlının ardından devam eden soruşturma sonrası, bir kişi daha yargı huzuruna çıkarıldı

A+A-

Hamitköy’de 24 Aralık 2013’de Dr Remzi Gardiyanoğlu’nu iş yerinin önünde vurulmasının ardından 4 Ocak 2014 tarihinde tutuklanan zanlı Müslüm Güçlüer ve Kurbani Üçok’tan sonra, dünde Kurbani Üçok’un kız arkadaşı olduğu söylenen Türkmenistan uyruklu Şukurcan Hudaykuliyeva’da meseleyle alakası olduğu iddiasıyla yargı huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede yeminli şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis müfettişi Ahmet Bayraktar, zanlı Şukurcan Hudaykuliyeva’nın zanlı Kurbani Üçok’un kız arkadaşı olduğunu ve zaman zaman Üçok’un Şukurcan’ın evinde kaldığını söyledi.
Bayraktar, Kurbani Üçok’un silahlı saldırı olayının gerçekleşmeden bir gece öncesi kamera kayıtlarında, telefonla görüştüğü görülmüş, alınan telefon dökümlerinde aynı saatte Şukurcan ile görüştüğü öğrenildi.
Telefon görüşmesinin yapılmasının ardından Üçok’un Şukurcan’ın evine gittiğinin de tespit edildiğini söyleyen Bayraktar, zanlı Şukurcan Hudaykuliyeva’nın olayla ilgisi olabileceğini ve soruşturmanın ciddiyetini anımsatarak zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk talebinde bulundu.
Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, zanlının poliste 3 gün süreyle tutuklu kalmasını emretti.

Bu haber toplam 3386 defa okunmuştur
Etiketler : ,