1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kaleminizle, fırçanızla kanserle savaşa katılın”
“Kaleminizle, fırçanızla kanserle savaşa katılın”

“Kaleminizle, fırçanızla kanserle savaşa katılın”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı “Kanserle Savaş İçin Afiş ve Slogan Yarışması” düzenliyor

A+A-

 

 

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı “Kanserle Savaş İçin Afiş ve Slogan Yarışması” düzenliyor.
Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 12’incisi düzenlenecek yarışma, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise, kolej, özel okul, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik olacak.
Üç ana başlık altında toplanan yarışmanın konuları, “Sigara ve Kanser”, “Beslenme ve Kanser”, “Çevre ve Kanser” olarak belirlendi.
Öğrencilerin afiş çalışmalarını, 29 Mart’a kadar Lefkoşa Mahkemeleri karşısındaki 20 Atatürk Meydanı’nda bulunan Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na teslim edebilecek.
Yarışmaya katılım şartları ise şöyle açıklandı:
“Herhangi bir teknik veya malzemeyle yarışmaya katılacak öğrencilerin yapacakları çalışmanın boyutu 50 x 70 santimetre, anasınıf, ilkokul 1-2-3 sınıf öğrencilerinin çalışmaları A3 boyutunda olmaldır. Çalışmanın daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.”
Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, öğrencilere, “kaleminizle, fırçanızla kanserle savaşa katılın” çağrısında bulunarak, öğretmenlerin, ebeveynlerin ve çağrıyı duyan herkesin öğrencileri teşvik etmesini istedi.
Yarışmanın, ülkemizin en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kanserle savaşta duyarlılığı artırmak ve vakfın 4 ana hedefi içerisinde yer alan kanser konusunda eğitim sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
(tak)

Bu haber toplam 1651 defa okunmuştur