1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaçak olarak gittiler, yasal olarak geri geldiler...
Kaçak olarak gittiler, yasal olarak geri geldiler...

Kaçak olarak gittiler, yasal olarak geri geldiler...

KKTC’den tekne ile onaylanmış liman olmayan bir yerden çıkış yapan ve yasal yollardan tekrar KKTC’ye geri dönen Ş.O ile A.O tutuklandı

A+A-

KKTC’den tekne ile onaylanmış liman olmayan bir yerden çıkış yapan ve yasal yollardan tekrar KKTC’ye geri dönen Ş.O ile A.O tutuklandı. Dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ş.O ile A.O tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Tekne ile KKTC’den çıkış yaptılar...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Eroğlu, zanlı Şahin Ocak ile A.O 2017 yılı Eylül ayı içerisinde Yedikonuk-Büyükkonuk arasında kuzey kısmında bulunan Harup Ambarları mevkiinde Aslan Çebi’ye ait tekneyle yasal olmayan limandan çıkış yaptıklarını açıkladı. Zanlı Ş.O 16 Eylül 2017 tarihinde Mağusa Limanından yasal olarak giriş yaptığını belirten Eroğlu, zanlı A.O ise 11 Ekim tarihinde Ercan Havaalanından KKTC’ye giriş yaparken tespit edildiğini açıkladı. Eroğlu, zanlı A.O tespit edilmesiyle başlatılan soruşturmada zanlı Ş.O da yasa dışı yollardan KKTC’den çıkış yaptığının tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Eroğlu, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Teminata bağlandılar...

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ş.O ile A.O kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2386 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler