1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘KAÇAK KAT’ İÇİN İLK ADIM
‘KAÇAK KAT’ İÇİN İLK ADIM

‘KAÇAK KAT’ İÇİN İLK ADIM

Kaya Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Cihangir Kubilay, Girne'deki otelin kaçak katlarının yıkılmaya başlandığını açıkladı.

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Karaoğlanoğlu’nda YASAYA AYKIRI bir biçimde inşa edildikten sonra, YENİDÜZEN’in ısrarlı yayınları ile yargıya taşınan Kaya Otel inşaatında ‘KAÇAK KAT’da yıkım başladı.
İzinsiz olarak inşa edilen demir ve kalıplar, sabahın erken saatlerinde sökülmeye başlandı.
Vinç yardımıyla izinsiz kattaki demir ve kalıplar, inşaatın farklı bir noktasına taşındı.
Yıkım işlemleri devam edecek.

Öte yandan YENİDÜZEN’in ulaştığı Kaya Holding Sahibi Burhanettin Kaya konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, Kaya Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Cihangir Kubilay, "Yıkım başladı, doğrudur, istediğiniz oldu" dedi.
Söküm işlemleri sırasında inşaata gelen Proje Müdürü Binali Yılmaz ise “Artık kat diye bir şey yok, bitti. İstemiyoruz. Bu kadar yatırım yapacaksın, ondan sonra da bunlar olacak. Çok acı…” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ilgili şirket lehine herhangi bir ayrıcalık veya imtiyaz tanımayacaklarını, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi

İşçiler saatlerce uğraştı…

Girne Belediyesi ile Kaya Oteller Grubu arasında yapılan protokol gereği ilgili firmaya YIKIM için tanınan süre doldu.
1 Ağustos’un tatil olması nedeniyle yıkım işlemleri bir gün gecikmeyle başladı.
Sabahın erken saatlerinde izinsiz kattaki demir ve kalıpların sökülmesi  gün boyunca devam etti.
İnşaat işçileri izinsiz katta saatlerce uğraştı.

Yarın da devam edecek…

İzinsiz katın yıkım çalışmasının yarın de devam edeceği öğrenildi.
Demirlerin ve kalıpların sökülmesine yönelik işlemin birkaç gün sürmesi, ardından da izinsiz katın yıkılması bekleniyor.

Kaya Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Cihangir Kubilay “Yıkıma başladık, istediğiniz oldu”

Kaya Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Cihangir Kubilay, Girne'deki otelin kaçak katlarının yıkılmaya başlandığını açıkladı. YENİDÜZEN'e konuşan Kubilay, "Yıkım başladı, doğrudur. Yeni İmar Planı'nı bekledik. O planda otellerin kat artırımıyla, yatak kapasitesi artırımıyla ilgili bir şey olmadığını gördük. Bunun üzerine yıkıma başladık, istediğiniz oldu" dedi.

Proje Müdürü Binali Yılmaz “Bana yaptığınızı, onlara yapmadınız…”

Söküm işlemleri sırasında inşaata gelen Proje Müdürü Binali Yılmaz ise basının Kaya Gruba ait inşaata gösterdiği ilgiyi Girne’nin içerisindeki büyük katlı apartmanlara, alt yapı eksikliklerine ve denizlere akan lağım sularına da göstermesini istedi.

“Bana yaptığınızı, onlara yapmadınız…” diyen Yılmaz, izinsiz kattaki kalıp ve demirlerin söküleceğini, yıkımın daha sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Yılmaz, “Yıkım başladı. Kalıbı, demiri alıyoruz. Yıkım, başka gün de olabilir, bilemiyorum. Ağır ağır gidiyor işte... Bunları sökeceğiz. Artık kat diye bir şey yok, bitti. İstemiyoruz. Bu kadar yatırım yapacaksın, ondan sonra da bunlar olacak. Çok acı…” dedi.

 

kaya.jpg


Güngördü:Yasa ve tüzüklere uyulmalı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited’e ait otel inşaatında Şehir Planlama Dairesi tarafından belirlenen fazla kat ve/veya kısımların yıkımına başlanmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Nidai Güngördü açıklamasında şöyle konuştu:

Girne Belediyesi ile Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited arasında yapılan protokol gereği, ilgili şirket, Girne-Çatalköy İmar Planının açıklanmaması ve/veya kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması durumunda, mahkeme huzurunda “1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 30 gün içinde” yıkım taahhüdünde bulunmuştur. Şubat 2017 tarih ve 16 Girne II. 777 Sayılı Planlama Onayı’nda (Yıkım istenen planlama onayı) yer almayan ve/veya işaretlenip yıkılması gerekli olan tüm izinsiz inşaatın ve/veya katın ve/veya ilavelerin yıkılacağına dair yapılan taahhüt ve beyanlar 21 Nisan 2017 tarihli mahkeme celsesinde kayıt altına alınmış ve binanın yasal olmayan kısımlarının ortadan kaldırılması süreci de bu şekilde hızlanmıştır. 26 Temmuz tarihinde açıklanan Girne-Çatalköy İmar Planı tasarısında turistik tesislerle ilgili kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması nedeniyle bahse konu şirket, taahhüt ettikleri sürenin dolmasının ardından 1 Ağustos’un resmi tatil olmasından dolayı planlama onayı bulunmayan katta (Şehir Planlama Dairesi tarafından belirlenen fazla kat ve/veya kısımlar) bugün (2 Ağustos 2017) demirleri söküp yıkım işlemine başlamıştır. İlgili Şirket lehine herhangi bir ayrıcalık ve/veya imtiyaz tanıma gibi bir düşüncemiz ve/veya niyetimizin asla olmadığını daha önce de belirtmiştik. İnşaatın izinsiz katlarında yapılaşmanın ilerlemesini önlemek amacı ile gerek mühürleme yetkilerini kullanarak, gerekse ara emri temin ederek görevimizi yerine getirdiğimizi hatırlatır, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine getiririz. Kentimizde inşaat yaparken ve/veya iş yeri açarken yasalara ve tüzüklere uyulması gerektiğini birkez daha hatırlatır saygılarımızı sunarız.

Fotoğraflar ve görüntü Ayşe Güler

Bu haber toplam 5357 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler