1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaçak avlanmaya 1 ay hapis cezası!
Kaçak avlanmaya 1 ay hapis cezası!

Kaçak avlanmaya 1 ay hapis cezası!

Akdeniz köyü bölgesinde 27 Ocak 2016 tarihinde kaçak avlandığı esnada tespit edilen Hasan Topaloğlu, “ateşli silah taşıma” davası başta olmak üzere 10 davadan yargılandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Akdeniz köyü bölgesinde 27 Ocak 2016 tarihinde kaçak avlandığı esnada tespit edilen Hasan Topaloğlu, Mahkeme tarafından 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Avlanma izni olmaksızın “ateşli silah taşıma” davası başta olmak üzere 10 davadan yargılanan Topaloğlu, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

Mahkeme, toplumun güven ortamının sağlanması için yasalara uygun şekilde hareket edilmesine dikkat çekerek, doğa hayvanlarının korunması ve koruma tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkat çekti. Yasa dışı avlanmak suçlarına caydırıcı cezalar verilmesinin de önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

10 dava

Başkanlığı’nda Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Çağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık Hasan Topaloğlu’nun avukatı mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti adına dava kararını Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu okudu. Beyoğlu, sanık Hasan Topaloğlu’nun 27 Ocak 2016 tarihinde saat 14:30 raddelerinde Akdeniz köyü bölgesinde KTBK askeri birliğe yakın bir yerde avcı ruhsatı olmaksızın ava yasak bölgede avlandığını aktardı. Av ruhsatı olmaksızın avlanan sanık Topaloğlu’nun tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Beyoğlu, sanığın yasaya aykırı olarak “ateşli silah taşıma” davası başta olmak üzere aleyhine toplam 10 dava getirildiğini aktardı.  

 

“7 yıla kadar hapislik cezası içeriyor”

Beyoğlu, “kanunsuz ateşli silah taşıma” davasının 7 yıla kadar hapislik, 5 bin TL’ye kadar para cezası içerdiğini belirtti. Bu tür suçların kamu menfaatini etkileyen ve toplum huzuruna etki eden suç türlerinden olduğuna işaret ederek, toplumun güven ortamının sağlanması için yasalara uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca doğa hayvanlarının korunması ve koruma tedbirlerinin alınması gerektiğine işaret eden Pınar Beyoğlu, yasa dışı avlanmak suçlarına caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

 

1 ay hapis cezası

Kıdemli Yargıç Beyoğlu, sanığın Akdeniz köyü bölgesinde KTBK askeri birliğe yakın bir yerde avlanmasının aleyhinde ağırlaştırıcı bir neden olduğunu belirtti. Sanığın herhangi birine ve doğa hayvanlarına zarar vermemesine dikkat çekerek, mahkemeden özür dileyip, pişmanlığını dile getirmesinin de lehine bir husus olarak değerlendirildiğini aktardı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanık Hasan Topaloğlu ile ilgili tüm hususları değerlendirerek, oybirliğiyle aleyhine getirilen birinci davadan 1 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur
Etiketler : ,