1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Johnson, katil zanlıların iadesini istemiş…
Johnson, katil zanlıların iadesini istemiş…

Johnson, katil zanlıların iadesini istemiş…

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Kıbrıslı Türk makamlardan katil zanlıların iadesini istemiş…

A+A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’ı ziyareti esnasında, Kıbrıslı Türk yetkililerle görüşmesinde, İngiliz turist George Bow’u öldüren ve yanındaki Ben Barker’i de yaraladıktan sonra Kıbrıs’ın kuzeyine kaçan iki katil zanlısının, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne iadesini talep ettiği öğrenildi. Olay 14 Ağustos’ta Ayanapa bölgesinde meydana gelmişti.

CYPRUS MAIL gazetesindeki habere göre dün Britanya Parlamentosu’nda Britanya Başbakanı Theresa May, konuyla ilgili gündeme getirilen bir çağrı üzerine bu açıklamayı yapmış bulunuyor.

Gazeteye göre iki katil zanlısı için Kıbrıs Cumhuriyeti polisi tutuklama emri çıkarırken, kuzeyde bu iki zanlı “yasadışı biçimde askeri bölgeyi ihlal” suçundan askeri mahkemeye sevkedildi, birisi serbest bırakılırken, diğeri tutuklandı. 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 43 yaşındaki Sali Musa Ahmet için tutuklama emirleri geçerliliğini korurken, Kıbrıs’ın kuzeyinde yetkililer, bu yönde itirafta bulunduğu yönünde haklarında raporlar bulunan bu iki katil zanlısını Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarına teslim etmeyi reddediyor.

Hazırlanan bir imza kampanyasında katil zanlılarının Low’u öldürmek ve Barker’i öldürmeye teşebbüs suçlarından yargılanmak üzere Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarına teslim edilmesi için Birleşik Krallık ve Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye baskı yapmaları çağrısı yapılıyor.

İmza kampanyasında “Bu zanlılardan biri serbesttir, diğeri ise bir yıldan az bir süre içinde serbest kalacak. Böylece Kıbrıs’ta işlemiş oldukları suçların hiçbir sonucuna katlanmaksızın hayatlarını serbestçe yaşamakta özgür olacaklardır” deniyor.

(CYPRUS MAIL – 14.12.2016)

 

Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur
Etiketler : ,