1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İSİAS OTEL ENKAZINDA ZAMANA KARŞI YARIŞ
İSİAS OTEL ENKAZINDA ZAMANA KARŞI YARIŞ

İSİAS OTEL ENKAZINDA ZAMANA KARŞI YARIŞ

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde can kaybı 6 bin 957’ye yükseldi, şu ana kadar yaralı sayısı 38 bin 224.

A+A-

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde can kaybı 6 bin 957’ye yükseldi, şu ana kadar yaralı sayısı 38 bin 224.

Adeta zamanla yarışın yapıldığı çalışmalarda 3. gününe girildi. Kıbrıslı Türk kafilenin bulunduğu İsias Oteli enkazından Anıl Zeybek isimli tur rehberi enkazdan sağ kurtuldu. Kıbrıslı Türk kafileye henüz ulaşılamazken, 15 kişinin ise cansız bedeni tespit edildi. Çalışmalara bugün Pakistan arama kurtarma ekipleri de köpeklerle katıldı.

Pakistan ekibinden yapılan destekte depremde uzman köpeklerle aramalar uygulandı. 

 

Kılıç: "4 cansız bedene daha ulaşıldı"

YENİDÜZEN yazarlarından Sedat Kılıç, otel alanındaki çalışmalarda 4 cansız bedene daha ulaşıldığını ifade etti. 

Bulunan cansız bedenlerin henüz kimliklerinin teyit edilemediğini belirten Kılıç, “4 kişi daha çıkarıldı. Bugün ulaşılan cansız beden sayısı 5’e yükseldi.” şeklinde konuştu.

 

Sivil Savunma: TC vatandaşı 2 erkek şahsın cansız bedenine ulaşıldı

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibi, bugün itibariyle İsias Otel ve çevresindeki çalışmalarda TC vatandaşı 2 erkek yetişkin şahsın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

 

Demirel: “Tünel açma konusunda uzman 30 kişilik ekip enkaz alanına ulaşıyor"

KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, tünel açma konusunda uzman 30 kişilik bir ekibin Adıyaman’daki otel enkazında çalışma yapacağını açıkladı.

Demirel, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı kısa açıklamada, Adıyaman’daki İsias Hotel’in enkaz alanında olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na (GKK) mensup bir yarbayın, aralarında kömürcü madencilerinin de bulunduğu, tünel açma konusunda uzmanlıkları olan bir ekibe ulaştığını söyledi. 

 

Güçlüsoy: “Binanın arka tarafında 2 cansız beden daha tespit edildi”

Başbakanlık Müsteşarı Durali Güçlüsoy, kafilemizin bulunduğu enkazda 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

 

Çavuşoğlu: “Tek istediğimiz çocuklara ulaşmak”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, günün ilk ışıklarında Adıyaman’dan aktardığı bilgide ki İsias Oteli enkazından bu sabah 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Enkazda çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Tek istediğimiz çocuklara ulaşmak, onları ailelerine kavuşturmak” şeklinde konuştu.

 

Kılıç: “Zamanla yarışacağız. Dua istiyoruz”

Adıyaman’daki İsias Oteli enkazı önünde bulunan YENİDÜZEN Gazetesi Yazarı Sedat Kılıç da günün ağarmasıyla birlikte çalışmaların çok yoğun şekilde başladığını söyledi, “Bugün 3’üncü gün. Zamanla yarışacağız. Dua istiyoruz” dedi.

 

Demirel: “Çocuklarımıza yaklaştığımızı hissediyoruz” 

KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ise Adıyaman’da Mağusa TMK öğrencilerinin de bulunduğu İsias Oteli enkazındaki çalışmaların dün geceden beridir aralıksız sürdüğünü söyledi, “Çocuklarımıza yaklaştığımızı hissediyoruz”  şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 13841 defa okunmuştur
Etiketler : ,