1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İşçi Önlükleriyle Eylem
İşçi Önlükleriyle Eylem

İşçi Önlükleriyle Eylem

Tiyatronun “insan” anlamına geldiğini ifade eden Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, tiyatro çağının, ülkenin ve kentin aynası olduğunu, ancak bugün iyi, güzel ve doğru olan ne varsa kirlendiğini, çürüdüğünü, yozlaştığını ve yok edildiğini söyledi

A+A-

 


Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün Girne Caddesi tarihi Mevlevi Tekke Müzesi önünde çarpıcı ve anlamlı bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde LBT Tiyatro ve Orkestra sanatçıları, belediye işçilerinin önlüklerini giyerek “Temiz Bir Kent İçin Süpürelim” eylemini düzenledi. Eylemde tiyatro ve orkestra sanatçıları bildiri dağıtıp, süpürge ve küreklerle Girne Caddesi’ni süpürüp, temizlediler. Etkinliğe vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Etkinlikte yol boyunca Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “İp Üstünde Tiyatro Afişleri ve Maskları Sergisi” de halkın izlemesine sunuldu. Etkinlik boyunca Lefkoşa Belediye Orkestrası da birbirinden güzel şarkılarla Girne Caddesi’ni festival alanına dönüştürdü.
Etkinlikte bir konuşma yapan tiyato yönetmeni ve LBT Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, bir kentin temelinin kültür olduğunu vurgulayaraka, Lefkoşa’nın tarihi kültürel mirasının, kimliğinin ve karakterinin eriyip yok olmakta olduğunu belirtti. Ayrıca Ersoy, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak 33 yıldır hiç aralıksız bu Lefkoşa’ya ve bütün ülkeye kültür-sanat hizmeti verdiklerini söyleyerek Dünya Tiyatro Günü’nü bir kutlama olarak değil, yaşanan sorunlarla bir yüzleşme olarak algıladıklarını ifade etti.
Kıbrıs Türk belediyecilik tarihinde, çağdaş belediyecilik anlayışı Lefkoşa Belediyesi’nde, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’yla başladığının herkes tarafından bilinmesine karşın bugün Başkent Lefkoşa’da bir kültür tiyatro ve konser binasının eksikliğini vurgulayan Ersoy, “Elbette çöp toplanması gerektiğini, kanalizasyonun yapılması gerektiğini” söyleyerek bu kente bir tiyatro, konser binası lazım olduğunu da belirtti. Ayrıca Lefkoşa Belediye çalışanlarının da üç aydır maaş almadıklarını belirten Ersoy, hükümetin kaymakamlığa para aktararak, Lefkoşa’nın çöplerini kaldırmaya çalıştığını söyleyerek bunun anlamsızlığını vurguladı. Kaymakamlığa verilen paranın Lefkoşa Belediyesi’ne verilmesi durumunda belediye işçileri tarafından çöplerin toplanabileceğini de ifade etti.
Dünya Tiyatro Günü etkinliklerinin 30 Mart’a kadar da devam edeceğini de belirten Ersoy, halkı etkinliklerine davet ederken Lefkoşalı’nın kent bilinci ve sorumluluğu çercevesinde hareket etmesi ve Lefkoşa’ya sahip çıkması gerektiğini de vurguladı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kabare Kıbrıs” oyununun da halka ücretsiz oynanacağını belirtti.

 


 

Bu haber toplam 1632 defa okunmuştur