1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Iphone’un Sırları
Iphone’un Sırları

Iphone’un Sırları

Geçtiğimiz günlerde 11.4 sürümü son kullanıcılara ulaştı. Her yeni sürümde yeni bir sır menü daha karşımıza çıkıyor.

A+A-

Cenk Paşa

Apple tarafından Iphone’lar için her yıl yeni bir Ios güncellemesi geliyor. Geçtiğimiz günlerde 11.4 sürümü son kullanıcılara ulaştı. Her yeni sürümde yeni bir sır menü daha karşımıza çıkıyor.

iOs 11.4

Yeni sürüm sonunda yayınlandı. Uzun süre beta sürümlerini incelediğimiz iOs 11.4, iPhone ve iPad cihazlarına birtakım hata düzeltmeleri ve yenilikler getiriyor. 11.4 sürümü 307 MB boyutu ile kullanıcılara sunulan iOs 11.4 önceki sürümlerde kullanıcıların “ bunlar da olsun” dediği yenilikleri sunmuş durumda.

AirPlay 2 ile müziğinizi yanınızda taşıyacaksınız. İlk versyonunda lan bu eksiklik şu an giderildi. Bu özellik sayesinde müziklerimizi evimizde ayni anda farklı cihazlardan çalabiliyoruz. Ayrıca, siz çalışma odasında klasik müzik dinlerken siri’ye çocuk odasında pop müzik çalmasını söyleyebilirsiniz.

iMessages için iCloud desteği geldi. Artık bulutumuzda mesajlarımızı da taşıyabileceğiz. Farklı cihazlardan mesajlarımıza erişimimiz mümkün hale geldi. Çok eski mesajlarımızı da iCloud üzerinde depolayabiliyoruz. Bu özellik sayesinde telefonlarında hafıza sorunu yaşayan kullanıcılar için mesajlarını kaybetmeden telefonlarında yer açabilecekler. Mesajlarımız uçtan uca şifreleme ile korunacaklarını da hatırlatalım.

Gizli Özellikler

3 kez “Home” tuşuna basarak “ekran büyütme” özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliği çalışır hale getirmek için Ayarlar-Genel-Erişilebilirlik-Büyütme menüsünü kullanarak yapabilirsiniz.

iPhone yazı yazmayı öğreniyor. Siz “npn” yazıyorsunuz, karşınıza “napan” çıkıyor. Bu özellik için Ayarlar- Genel-Klavye-Metin Değişimi menüsünden kendinize ait kısaltmaları oluşturabilirsiniz.

Çince mesaj yazmanız gerekiyor ancak telefonunuzda sadece Türkçe ve İngilizce klavyeler mi var? Bu durumda Ayarlar-Genel-Klavye-Klavyeler kısmından Çince klavyeyi telefonunuza ekleyebilirsiniz.

Uzmanlar uyarıyor evde çocuklarınıza daha fazla vakit ayırın diye. Bu durumda Ayarlar-Rahatsız etme menüsü altında eve geldiğiniz saatten işe gideceğiniz saate kadar olan kısımda otomatik “rahatsız etme” özelliğini telefonunuza ayarlayınız. Tüm bildirimleri sabah kontrol edersiniz.

Kafa hareketi ile iPhone kontrolü uzun yıllardır olan ancak pek bilinmeyen bir özellik. Sadece baş hareketiniz ile sayfa geçebilir, ana menüye dönebilirsiniz. Bu ayar için Ayarlar-Genel- Erişilebilirlik-Anahtarla Denetim menüsü altından ayarlayabilirsiniz.

iPhone sizin attığınız her adımı takip ediyor ve kaydediyor. Geçmişte nerelere gittiğinizi görmek istiyorsanız Ayarlar-Gizlilik-Konum servisleri -(sayfanın en altında)Sistem Servisleri-Önemli Konumlar menüsünü bir ziyaret ediniz. Bu özelliği kapatabilirsiniz.

Kişisel titreşim yaratabilirsiniz. Ayarlar-Sesler-Zil Sesi-Titreşim-Yeni titreşim yarat menüsü altında ekrana dokunarak istediğiniz ritimde titreşim yaratmak mümkün.

Ekranınızda uygulama üzerinde görünen bildirim baloncuklarından kurtulmak istiyorsanız, Ayarlar-Bildirimler menüsünde her uygulama için ayrı ayrı “uygulama simgesinde göster” kısmını kapatmanız gerekmektedir. Bu sayede kırmızı baloncuklardan kurtulacaksınız.


Haber… Haber…

 

WWDC 2018

haber1-002.jpg

WWDC ile teknoloji dünyasında yeni dönem başladı. Bir süredir Apple kullanıcılarının ilgiyle beklediği İOS 12 başta olmak üzere ARKit 2.0 ve birçok teknoloji, WWDC 18 etkinliğinde teknoloji tutkunlarının erişimine açıldı.

Dijital Sağlık

haber2-001.jpg

Apple, Dijital Sağlık olarak adlandırdığı yazılımsa özelliğiyle, hayatımızın bir parçası olan cihazlara bağımlılık konusuna değinecek. Ayrıca yazılım, yenilenen iOS 12 işletim sistemiyle "Ayarlar" menüsüne gizlenecek ve kullanıcılar, telefonlarında ne kadar vakit geçirdiğini görebilecek. Google, bu ayın başlarında Android'in yeni sürümü olan Android P'yi tanıttığı sırada buna benzer bir özelliği de duyurmuştu.

ARKit 2.0

haber3-001.jpg

ARKit 2.0 ile şirket, artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu konuyla alakalı Apple'ın nereye vardığını da WWDC 2018'de gördük. Apple ARKit 2.0 ile geliştiriciler, daha detaylı ve daha iyi çalışan artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirebilecek.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3881 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 371 Sayısı

Adres Kıbrıs 371 Sayısı