1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İnsan tacirine polis baskını
İnsan tacirine polis baskını

İnsan tacirine polis baskını

Yabancı uyruklu 5 şahsı araca koyarak güneye geçirmek için hazırlık yapan şahıs ve yabancılar polisin baskını ile yakalandı.

A+A-

Yabancı uyruklu 5 şahsı araca koyarak güneye geçirmek için hazırlık yapan şahıs ve yabancılar polisin baskını ile yakalandı. 31 Ekim’de Balıkesir'de faaliyet gösteren 1001 Airport önünde buluşan şahısların güneye geçeceği ihbarını alan polis olay yerine operasyon düzenledi. Söz konusu 5 yabancıyı ve aracı kullanan kişiyi tutuklayan polis zanlıların ifadeleri kayda geçirdi.

Aynı gün zanlıların üçü “gönüllü ifade” verirken, ayrıca bir başka zanlı da olayda polis ekiplerini görür görmez tasarruflarında bulunan pasaportları yırttığını anlattı. Araç sürücüsünün 20 gün önce benzer bir suçla tutuklanıp, teminatla serbest kaldığı da öğrenildi.


Mahkemeye çıkarıldılar

Balıkesir'de faaliyet gösteren 1001 Airport isimli iş yeri önünde alınan ihbar üzerine yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçmek için bekleyen 5 kişi ve araç sürücüsü A.C teminat amaçlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ömer Can, olayı anlattı.

Polis, 31 Ekim 2019 tarihinde, saat 18.00’de, Balıkesir'de faaliyet gösteren 1001 Airport isimli iş yeri önünde, Demirhan polis ekibi tarafından yapılan kontrolde JR 650 plakalı kapalı ford transit marka van araç arkasında saklı vaziyette güney Kıbrıs’a gitmek için valizleriyle birlikte bekleyen 5 zanlı ve araç sürücüsünün tespit edilerek Demirhan polis karakoluna sevk edildiklerini mahkemeye aktardı. Polis, aynı gün zanlılar 1, 2 ve 3’ün gönüllü ifade verdiklerini ayrıca zanlı 4’ün polis ekiplerini görür görmez tasarruflarında bulunan pasaportlarını yırttıklarını belirtti. Polis, araç sürücüsünün 20 gün önce benzer bir suçla tutuklanıp, teminatla serbest kaldığını belirtti. Diğer zanlıların yeni kayıtlı üniversite öğrencisi olduklarını söyleyen polis, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlı A.C’nin 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına, diğer 5 zanlının ise ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yapın polis karakoluna ispatı vücutta bulunması, 7 bin 500 TL teminat yatırmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur
Etiketler : ,