1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çadır eylemi amacına ulaştı: Mehmetçik'e İmar Planı için adım atıldı
Çadır eylemi amacına ulaştı: Mehmetçik'e İmar Planı için adım atıldı

Çadır eylemi amacına ulaştı: Mehmetçik'e İmar Planı için adım atıldı

Mehmetçik İmar Planı için Cemil Sarıçizmeli’nin 8 gündür sürdürdüğü çadır eylemi sonlandı - Birleşik Kurul, 12 Ekim’de planlama için toplantı kararı aldı

A+A-

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin Mehmetçik Bölgesi İmar Planı’nın hayata geçmesi için 8 gündür sürdürdüğü çadır eylemi sonlandırıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Şehir Planlama Dairesi Müdürlüğü, Mehmetçik İmar Planı'nın Birleşik Kurul onayına sunulması için gerekli adımı attı. Toplantı tarihlerinin belirlenmesi amacıyla 12 Ekim 2021 saat 11.00’de Mehmetçik Belediyesi'nde Birleşik Kurul toplantısı yapılacak. Bu kararın ardından çadır eylemi de sonuçlandırıldı.

Sarıçizmeli’ye Turizm ve Çevre Bakanlığı bahçesine çadır kurarak başlattığı eylemde, “planlı yaşama destek olmak” için Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ve Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ile Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da destek vermişti. Böylece, uluslararası bir belediyeler birliği olan Cittaslow’un Kuzey Kıbrıs'taki üye belediyelerinin tümü eylemde yer almıştı.

Ayrıca diğer belediye başkanları ve Cumhuriyetçi Türk Partisi milletle vekilleri başta olmak üzere eylem sivil toplumdan da destek bulmuştu.

mmm-014.jpg

Sarıçizmeli: “Çok gerildik ama başardık, umarız bu motivasyon diğer imar planlarına da örnek olur”

Eylemi başlatan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli amacın imar planının hayata geçirilmesi olduğunu ve bugün bu amaca yönelik ilk adımın atıldığını söyledi. Çadır eylemine basın açıklamasıyla son verildi.

Kurul çağrısının sonunda yapıldığını ancak bu kararın 'zorla' alındığını belirten Sarıçizmeli basın açıklamasında şunları aktardı:

"Biz 2018 yılında imar planını başlatırken, sürdürülebilir bir gelişim amaçladık. Planlı yaşamın hayatımızın bir parçası olmasını istedik.

Bu yüzden Birleşik Kurul’un toplanması için bir eylem başlattık ve kurul çağrılana kadar burada duracağımızı söyledik. Dün ve bugün bizler için yorucu, sinirlerimizin gerildiği bir süreç yaşandı. Özellik bugün çok gerildik, sinirlerimizi kontrol etmekte zorlandık.

Parti gözetmeksizin birçok kişi bu imar planının devamına onay verirken Sayın Başbakan’ın direnciyle karşılaştık, kendisi imar planının ileriye götürülmesi için kurulun toplanmasına karşı çıktı. Daha sonra ben süreci yetkili bakan Fikri Ataoğlu’na aktardım ve kendisi inisiyatif alarak Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan’a yetki verdi, bu şekilde kurulun toplanması için çağrı yapıldı. Birleşik Kurul, haftaya Salı saat 11.00’de, Mehmetçik İmar Planını görüşmek üzere toplanacak. Süreç tam anlamıyla tamamlanmadı ama oldukça önemli bir adım attık.

Buradaki değerli üç belediye başkanına, Türkmen Yiğitcan’a, Fikri Ataoğlu’na ve bu süreçte bize destek veren, süreci bizimle yaşayan herkese teşekkür ediyorum. Bizim sesimiz oldukları için basın emekçilerine de teşekkür ediyorum.

Hayırlısı olsun, umarım yarattığımız bu motivasyon yıllardır bekleyen diğer imar planlarının devam etmesi için de bir örnek olur. Umarım böyle eylemlere bir daha gerek kalmaz”.

Öztaş: “Başlarda umudumuz yoktu ama bugün alınan sonuç mutluluk vericidir”

Eyleme destek veren Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise “başlarda buraya gelirken çok bir umudum yoktu ancak bugün gerçekten mutluluk verici bir sonuçla buradayız” şeklinde konuştu.

Öztaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buraya başkanımıza desteğe geldik, bir her zaman bir ekibiz, birlikte ağlar birlikte güleriz. Ülkemiz ve ülkenin geleceği için gailemiz vardır. Bu yüzden buradayız. Kaç gündür burada hava çok soğuktu ama yanımıza desteğe gelen dostlar bizi ısıttı. Hem onlara, hem de yanımızda olan basına teşekkür ederiz”.

 

Kaya: “Uygulanması gereken bir yasa uygulandığı için birilerine teşekkür ediyoruz”

Söz alan bir diğer destekçi Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da uygulanması gereken bir yasanın uygulamaya girmesi için eylem yapılmasının ve birilerine teşekkür edilmesinin yanlış olduğunu savundu.

Bu sürecin normal şartlarda ilerlemesi gerektiğini ve böyle bir eyleme ihtiyaç duyulmaması gerektiğini de belirten Kaya, yine de sonuçtan mutluluk duyduğunu söyledi, destek veren herkese teşekkür etti.

Zurnacılar: “Umarım bu eylem yarım kalan diğer imar planlarına da örnek olur”

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ise başkanlar olarak tek amaçlarının hakla hizmet etmek, toplumsal yarar gözetmek ve halka daha planlı, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu belirtti.

Eylem sürecinde halkın kendilerine çok destek verdiğini de söyleyen Zurnacılar, bu destek için halka ve özellikle basın mensuplarına teşekkür etti.

Zurnacılar, “umarım bu eylem, yarım kalan tüm imar planlarına da örnek olur” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur