1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İlk Turizm Enformasyon Kiosk’u
İlk Turizm Enformasyon Kiosk’u

İlk Turizm Enformasyon Kiosk’u

Ülkedeki ilk Turizm Enformasyon Kiosk’u Girne’de açılıyor

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Turistlere hem görsel hem de sözel rehberlik ve enformasyon hizmeti verecek büfe için, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında çalışmalar başladı.

Turizm Enformasyon Kiosk’u Girne’de Baldöken Mezarlığı’ndaki otoparkın batı cephesi ile Girne Belediyesi arasında kalan ve Osmanlı dönemine ait mezarların da bulunduğu yeşil alanda yapılacak.

Girne Belediyesi’nce hazırlanan proje dün Bakan Harmancı’ya sunuldu. Projenin maliyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, turizmin başkenti kabul edilen Girne’ye güzel bir işbirliği sayesinde sunulacak hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turizm Enformasyon Kisosku ile Girne’ye katı atık transfer merkezi kazandırılmasının, göreve geldiğinde Girne Belediyesi ile belirledikleri hedefler olduğunu kaydeden Harmancı, katı atık transfer merkezinin kazandırılması ile birlikte belirlenen hedeflere ulaşıldığını kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’la uyumlu bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Harmancı, başlatılan projelerin tamamlanması temennisinde bulundu.(tak)

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
Etiketler : ,