1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'İkonları kiliseye iade edin'
'İkonları kiliseye iade edin'

'İkonları kiliseye iade edin'

UniteCyprusNow,  ikonlar ve diğer dini objelerin Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ne iade edilmesi çağrısı yaptı.

A+A-

UniteCyprusNow (UCN),  ikonlar ve diğer dini objelerin Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ne iade edilmesi çağrısı yaptı.

İkonların iade edilmesiyle iki toplum arasındaki işbirliği ve güven ortamına da katkıda bulunacağı ifade edildi.  Kıbrıslı Türk yetkililere ikonların iadesi için kararlılık ve iyi niyet gösterme çağrısı yapan UCN’nin açıklaması şu şekilde;

 

Geçen hafta Havadis gazetesi 1974 sonrasında kuzeyde bırakılan ikonlar ve dini objelerin Girne Kalesi’nde korunduğunu bildirmişti. Kültürel hazinenin tüm Kıbrıslılara ve tüm insanlığa ait olduğundan hareketle, kültürel hazinenin düzgün bir şekilde korunması için gösterilen tüm çabaları taktir etmekteyiz. Bu çabalara ragmen, hava kalitesi ve düzgün koruma teknikleri olmadan ikonların gelecek yıllarda daha fazla zarar göreceği aşikardır.

UniteCyprusNow olarak bu ikonların ve objelerin Rum Ortodoks Kilisesi’ne geri iade edilmesi çağrısında bulunuruz. İade edilmeleri, uygun koşullarda ve iyi durumda korunmalarını sağlamakla kalmayacak, toplumlar arasındaki işbirliği ve güven ortamına da katkıda bulunacaktır. İkonların iadesini destekleyen Kıbrıs Müftüsü Sayın Talip Atalay’ın bu konudaki net tutumunu memnuniyetle karşılamaktayız. Kültürel hazineye saygı göstermenin ve korumanın küresel bir insani değer olduğundan hareketle Kıbrıslı Türk yetkililere de bu hazinenin iadesi için  kararlılık ve iyi niyet göstermeleri için çağrıda bulunuruz.

UniteCyprusNow Kıbrıslılar arasında empati ve anlayışa imkan veren adımların, birleşik bir adada kalıcı bir barış yaratmak için gerekli koşulları yaratacağına inanmaktadır. Tüm Kıbrıslıların ortak kültürel hazinesini korumak ve ikon ve diğer dini objeleri Rum Ortodoks Kilisesi’ne iade etmek böylesi bir adım olacaktır.

 

 

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler