1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İki fedakâr kadın
İki fedakâr kadın

İki fedakâr kadın

Biri oğlunun diğeri ise eşinin acı çekmesine dayanamadı. Suzan Değirmencioğlu eşine, Ferdiye Özçaylı ise oğluna böbreğini vermek için gün sayıyor

A+A-

Nakil için gün sayıyorlar: Biri oğlu için diğeri eşi için hastane koridorlarında  koşuşturan iki kadın. Böbrek nakli için uygun görülen Değirmencioğlu ve Özçaylı, yakınlarının acılarına son vermek adına böbrek nakli için gün sayıyor.  

İki farklı kadının hikayesi… Diyaliz bölümünde bulunan eşinin acı çekmesine dayanamayan 60 yaşındaki Suzan Değirmencioğlu eşine böbreğini vermeye hazırlanıyor. 51 yaşında böbrek hastası olan oğlunun iyi olması için ise 73 yaşındaki Ferdiye Özçaylı oğluna böbreğini vermek için gün sayıyor.

Devrim DEMİR

Yaklaşık bir yıldır diyalize giren iki farklı hayat hikâyesi. Biri eşinin bir diğeri ise annesinin böbreğini bağışlaması ile diyalizden kurtulacak. Hikâyenin kahramanların ortak özellikleri ise hem kadın olmaları hem de anne olmaları.

Böbrek yetmezliği nedeniyle eşiyle birlikte 11 aydır Lefkoşa Devlet Hastanesi diyaliz bölümünde her türlü zorlukları aşmak için eşinin elini bırakmayan 60 yaşındaki Suzan Değirmencioğlu, “Onun acı çekmesine dayanamadım” sözlerini kullanarak böbreğini vermek için gerekli işlemleri başlattı.

Tahlilleri uygun görülen Değirmencioğlu, eşinin acılarına son vereceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Bir diğer fedakâr kadın ise 73 yaşında bir anne. 51 yaşındaki oğlu 1 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlığın ardından diyaliz makinesine bağlandı. Diyaliz makinesine girmesine dayanamadığı oğlu için böbreğini bağışlayan fedakâr anne Ferdiye Özçaylı, duygularını YENİDÜZEN’e anlattı.

Tahlilleri uygun çıktı… Nakil için gün bekliyorlar

Özçaylı ve Değirmencioğlu süreci anlattı. Önce böbreklerinin uygun olup olmadığını araştırdıklarını anlatan iki kadın, böbrek nakli için uygun verici öğrenince kan tahlilleri için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gidip geliyorlar. Nakil için son aşamaya gelindiği öğrenilirken, Değirmencioğlu ve Özçaylı ameliyat tarihini dört gözle bekliyor.

 


Eşinin acı çekmesine dayanamadı.. Böbreğini vermek için gün sayıyor

b1-058.jpg 

Hamitköy’de yaşamını sürdüren 3 çocuk, 6 torun sahibi 64 yaşındaki Mehmet Değirmencioğlu’nun diyaliz hikâyesi göz yaşarttı. 11 aydır diyalize girip çıkan eşi Mehmet Değirmencioğlu’nun acı çekmesine dayanamayan 60 yaşındaki Suzan Değirmencioğlu eşine böbreğini vermeye karar verdi.

43 senelik evli olan Değirmencioğlu çifti, aldıkları kararı doktora bildirdikten sonra gerekli tüm işlemler için kolları sıvadı. Yapılan tahlillerin olumlu sonuç vermesi ile çift böbrek nakli için gün sayıyor.

Değirmecioğlu çifti, duygularını YENİDÜZEN ile paylaştı.

“Ameliyat gününü bekliyorum”

Aniden gelen bir rahatsızlık sonucu bir yıl önce böbrek hastası olan Mehmet

Değirmencioğlu, 11 ay boyunca diyalize girdi. Değirmencioğlu,  “Çocuklarım bana böbreğini vermek istedi ancak ben bunu kabul etmedim. Eşim 43 senelik hayat arkadaşım bana böbreğini vermek istedi, 5-6 aydır tahlillerle uğraşıyoruz. Şimdilik her şey yolunda ameliyat için gün sayıyorum” dedi.

“Eşimin canı çok yanıyordu”

Suzan Değirmencioğlu, eşinin diyalize girip çıkmaya başladıktan sonra canının çok yanmaya başladığını ve onun için çok üzüldüğünü anlattı.

Değirmencioğlu, “ Ben toparlanırım, önemli olan eşimin sağlığı, iyi olmasını istiyorum. Diyalizde çok canı yanıyordu, ona acıyordum benimde canım yanıyordu ve böyle bir karar aldım. Çocuklar istedi vermek ama kabul etmedik ben eşime veririm. Önemli olan onun yeniden sağlığına kavuşması. Son tahlillerdeyiz, ameliyat için heyecanlıyız” dedi.


51 yaşındaki oğluna böbreğini vermek için gün sayan bir anne

Böbreğimi vermek için bir dakika bile düşünmedim”

b2-050.jpg

Bir yıl önce tatildeyken oğlunun ani geçirdiği bir rahatsızlık sonucu böbrek hastası olan ve 1 yıldır diyalize giren 51 yaşındaki oğlu Mustafa Özçaylı’nın sağlığına kavuşması için girişim başlatan 73 yaşındaki fedakâr anne Ferdiye Özçaylı oğluna böbreğini vermek için gün sayıyor.

Anne ve oğul YENİDÜZEN’e konuştu.

“Organ bağışı için duyarlı olalım”

1 yıldır diyalize giren Mustafa Özçaylı, tatildeyken geçirdiği rahatsızlık sonucu böbrek hastası olduğunu anlattı. Özçaylı, “Başıma gelene kadar bilmiyordum, Allah herkesin yardımcısı olsun. Organ bağışı için daha çok duyarlı olalım, halk daha da bilinçlensin. Araştırdık diyalize girmemem için nakil olmam gerekiyordu. Annem vermek istedi, yapılan tahliller sonucu uygun görüldü. Henüz ameliyat günümüz belli değil” şeklinde konuştu.

“Oğlumu canımdan çok seviyorum”

Oğluna sabırsızlıkla böbreğini vermeye hazırlanan 73 yaşındaki anne Ferdiye Özçaylı, “Oğluma böbreğimi vermek için bir dakika bile düşünmedim. Çok üzülüyorum çünkü onun için ben evladıma böbreğimi vermeye hazırım. Halen tahliller yapılıyor, heyecanlıyım” dedi.

FOTOĞRAFLAR: BURÇİN AYBARS

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190211135324.jpg

Bu haber toplam 4012 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler