1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hüseyin Karavezirler
Hüseyin Karavezirler

Hüseyin Karavezirler

Hüseyin Karavezirler

A+A-

Son iki yılın Süper Lig şampiyonu olan Cihangir U19 takımının yetenekli futbolcusu

Ülke futbolunda U19’lar mücadelesinin en üst seviyesi olan Süper Lig’de ard arda 2 kez şampiyonluk yaşayan Cihangir’in kaptanı Hüseyin Karavezirler, sezonu toplamda 33 golle kapatırken hedefini ilerleyen yıllarda başarılı bir futbolcu olmak ve Türkiye’de futbol hayatını sürdürmek olarak belirledi

Burhan Gürkan

Telsim Süper Lig U19’lar mücadelesinde son iki yıla elde ettikleri şampiyonluklar ve Ahmet Sami Topcan kupası zaferleri ile renk katan Cihangir U19 takımı, aynı zamanda kulübün geleceğinin güven altında olduğunun göstergesi. Genç takımda oynayan birçok oyuncunun ilerleyen yıllarda A takım forması giyme olasılığı yüksek. Bu oyuncular arasında oynadığı maçlarda takım arkadaşları ile birlikte güzel işlere imza atan bir isim var, o da takım kaptanlığını yürüten Hüseyin Karavezirler.

33 kez fileleri havalandırdı
Henüz 17 yaşında olan Hüseyin, Yakın Doğu Koleji’nde eğitim görüyor. Cihangir’e olan bağlılığı kulübün eski başkanlarından olan babası Ali Karavezirler ve şimdiki başkanı olan amcası Aytaç Karavezirler’den geliyor. 2011 – 2012 sezonunda Süper Lig U19’lar mücadelesinde 11 gol atma başarısı gösteren Hüseyin, geride bıraktığımız 2012 – 2013 sezonunda gol sayısını yükselterek ligde 32 ve Ahmet Sami Topcan Kupası’nda 1 gole imzasını atarak sezonu 33 golle tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

“Birlik ve beraberlik başarıyı getirdi”
Hüseyin Cihangir U19’larının son iki yılda elde ettiği başarıyı arkadaşları ile olan birlik ve beraberliklerine bağlıyor. 8 yaşından beridir Cihangir’de minik, yıldız, genç ve zaman zaman A takımda forma şansı bulan Hüseyin “Minikler ve yıldızlardan bu yana takımın hemen hemen hepsi aynı kişiler. Birlik ve beraberlikle, inanarak ve azimli bir şekilde çalışarak son iki yılda şampiyonluklar elde ettik” diyerek başarıyı özetliyor.

“Tesadüf dediler, yine şampiyon olduk”
Geçtiğimiz yıl elde edilen şampiyonluğun bazı kesimler tarafından tesadüf olarak nitelendirildiğini, bunun kendilerine dokunduğunu söyleyen Hüseyin, “Bu yıl da gücümüzü gösterip şampiyon olduk, başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik” diye konuştu.
Hüseyin Karavezirler başarıları sadece yeşil sahada ile sınırlı değil. Yakın Doğu Koleji’nin salon futbolu takımında da forma giyen genç yetenek, Liselerarası Salon Futbolu şampiyonası finalinde Polatpaşa Lisesi’ni mağlup ederek şampiyon olmanın mutluluğunu da yaşadı.

Unutamadığı anı
İlerleyen yıllar için yıldız adayı gösterilen Hüseyin Karavezirler’e unutamadığı anısının ne olduğunu sorduğumuzda takım arkadaşları ile elde ettiği ilk Süper Lig şampiyonluğunun kendisi için ayrı bir önem taşıdığını söylüyor. Hüseyin “Unutamadığım anım, geçtiğimiz yılki U19 şampiyonluğumuz. Hem ilk şampiyonluğum olduğu için hem de arkadaşlarımla yaşadığım en büyük başarılardan bir tanesi olduğu için bu şampiyonluğu unutamam” ifadelerini kullanıyor.

Hedefi
Birçok genç ve yetenekli sporcu gibi Hüseyin Karavezirler’in de geleceğe yönelik hedefleri bulunuyor. Cihangir A takım kadrosuna yavaş yavaş girmeye başlayan, son olarak Hamitköy’ü 5-1 mağlup ettikleri Telsim Süper Lig A Takımlar mücadelesinin son 10 dakikasında yeşil çimlere ayak basan Hüseyin “Hedefim başarılı bir futbolcu olmak. İlerleyen zamanlarda Türkiye’de forma giymek istiyorum” diyerek hedefini açıklıyor.

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 106. Sayısı

Adres Kıbrıs 106. Sayısı