1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu Diyabet Derneği’ni ziyaret etti
Hüdaoğlu Diyabet Derneği’ni ziyaret etti

Hüdaoğlu Diyabet Derneği’ni ziyaret etti

Hüdaoğlu : “Güvenli gıda, sağlıklı nesiller demektir”

A+A-

 

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, ülkede son zamanlarda artış gösteren birçok hastalığın, gıda ve su güvenliğine bağlı olarak azaltılabileceğini söyledi. Hüdaoğlu, mikropsuz şebeke suyu, halkın güvenle yiyebileceği sağlıklı gıda ve temiz çevre sözü verdi.

TDP LTB Başkan Dr. Suphi Hüdaoğlu, TDP’nin bazı LTB Meclisi üyesi adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Hukuk Komitesi Başkanı Barış Mamalı’dan oluşan bir heyetle birlikte Diyabet Derneği’ni ziyaret etti.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, yaptığı konuşmada uluslararası alanda tanınmış tek kamu kurumu olan LTB’nin batağa sürüklendiğini savunarak, bunu yaratanlardan sorunu çözmelerini beklememek gerektiğini söyledi. TDP olarak LTB’yi bataktan çıkarmak için Dr. Suphi Hüdaoğlu ve 15 pırıl pırıl kişiyle yola çıktıklarını belirten Özyiğit, “Lefkoşa halkının bu kez yanlış yapmayacağına inanıyoruz” dedi.

SUPHİ HÜDAOĞLU

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ise, çok uzun yıllardır bilinen diyabetin günümüzde oldukça arttığını, birçok hastalığı da tetiklediğini belirterek, diyabetin artmasında canlı-kıranlar denilen ilaçların çok önemli rolü olduğuna dikkat çekti.

ABD ile dünyanın birçok ülkesinde kimyasallarla mücadelenin 1960’lı yıllarda başladığını ve bu canlı-kıranların ancak başka ülkelere satılması şartıyla üretimine izin verildiğini belirten Hüdaoğlu, maalesef bizim ülkemizde halen kullanılmaya devam edildiğini kaydetti. Göreve geldikleri takdirde canlı-kıranlarla mücadeleye hemen başlayacaklarını belirten Hüdaoğlu, bir hafta içinde etiketleme sistemine geçeceklerini, sadece etiketli ürünlerin Lefkoşa beledi sınırları içinde satılabileceğini söyledi.

Hüdaoğlu, “Bu şekilde toplumu sadece diyabete karşı değil, kansere ve doğuştan hastalıklara karşı da korumuş olacağız” dedi.

Lefkoşa’da şebekeden akan suların büyük bölümünün kirli olduğunu, bu konuda sürekli tahliller yapıp halka bilgi vereceklerini kaydeden Hüdaoğlu, kirli suları da en kısa zamanda temizleme yönüne gideceklerinin sözünü verdi. Hüdaoğlu “Gıda ve su güvenliği bizim temel uğraşımız olacak” dedi.

Lefkoşa’daki yürüyüş yollarını düzenleme projelerini olduğunu, bunun için Kuzey Avrupa Fonu’ndan yararlanmayı düşündüklerini belirten Hüdaoğlu, özellikle işlek caddeler ve ana arterlerin bulunduğu bölgelere kirli havayı ve gürültüyü emen camlardan koymayı planladıklarını söyledi.

Lefkoşa’nın %20’sinin yeşil alan görünmesine rağmen, bunun gerçekte sadece % 4 civarında olduğunu belirten Hüdaoğlu, “İhmal edilen yeşil alanlar derhal ağaçlandırılacak. Makyaj yerine altyapıya önem verilecek” dedi. Bir metrekarelik çimin bir mevsimde 7 ton su harcadığını belirten Hüdaoğlu, “Bizim böyle bir lüksümüz var mı. Su kıtlığı olan bir ülkede belediyenin çim ekip gösteriş yapması, bunun da marka olarak sunulması çok ciddi bir tezattır” diye konuştu.

Bir kentin yayalara göre düzenlenmesi, kentin öznesinin arabalar değil yayalar olması gerektiğini söyleyen Hüdaoğlu, “Biz kentin öznesini yayalar olarak benimseyeceğiz, toplu taşımayı belediye olarak üstleneceğiz, böylece hava kalitemizi temiz duruma getireceğiz” dedi. Surlar içi ve Haspolat’a Sağlık Ocağı kuracaklarını da belirten Hüdaoğlu, bölge halkına büyük kolaylık getirecek bu projelerle birlikte devlet hastanesinin yükünün de büyük oranda azalacağını vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur