1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Hisarköy Orkide Festivali başladı
Hisarköy Orkide Festivali başladı

Hisarköy Orkide Festivali başladı

Festival, açılış konuşmalarının ardından yöresel ekibin zeybek oyunu ile start aldı.

A+A-

Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ile Hisarköy Kültür ve Spor Derneği’nin orkideleri koruma amacıyla bu yıl 3.sünü düzenlediği Hisarköy Orkide Festivali başladı.

Geçen hafta yapılması planlanan ancak kötü hava koşullarıyla bugüne ertelenen festival, açılış konuşmalarının ardından yöresel ekibin zeybek oyunu ile start aldı. Bunu köy meydanında düzenlenen diğer etkinlikler izledi. Burada da kına gecesi canlandırıldı, folklor ve dans gösterileri sunuldu.
Festivalin açılış konuşmalarını Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi gerçekleştirdi.
Konuşmalardan sonra Lapta Belediyesi halk dansları ekibi, Kıbrıs Liners Dancers, Kültür Dairesi Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ve Kültür Dairesi Devlet Halk Müziği Topluluğu’nun dinletisi yer aldı.
Bugün  saat 12.00’de başlayacak festival’in 2’inci gün etkinlikleri kapsamında ise çocuklar için çeşitli yarışmalar, resim atölyeleri, uçurtma şenliği, bölge okullarının folklor ve dans gösterileriyle Ayşe Teralı ile Grup Garaj konseri yer alacak.

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur