1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Hepsini kitapçılardan aldım”
“Hepsini  kitapçılardan  aldım”

“Hepsini kitapçılardan aldım”

"Yasadışı kitap" tartışmaların odağındaki isim Bengül Gargınsu YENİDÜZEN'den Devrim Demir ve Mert Özdağ'a konuştu:

A+A-
  • "Polisler geldiğinde duştaydım, polis eşliğinde giyindim. Evi darmadağın ettiler. Her tarafı aradılar"
  •  "Polislerin bulduğu kitaplar arasında Ahmet Şık'ın kitabı vardı, Selahaddin Demirtaş'ın kitabıydı. Aziz Tunç'un kitabıydı. Gülten Kışanak'ın kitabıydı. Kitabevlerinde satılan kitaplar bunlar. Deniz Plaza'dan aldıklarım var, Işık Kitabevi'nden aldıklarım var. Türkiye'ye gittiğimde aldıklarım var"
  • "Bir sandık bulup aldılar. Sandığın üzerinde bir yıldız şekli vardı. Polisler bunu farklı bir yere götürmeye çalıştılar"
  • "Yasadışı kitap bulundurmaktan tutuklandıklarını söylediler ve propaganda yapmaktan…"
  •  "Ben 'öyle bir şey (terör) yapıyor'a benziyor muyum? 29 yıldır adada yaşayan bir insanım. Halkların kardeşliğini savunan bir insanım. Onların beni suçladığı yönde hiçbir şeyi kesinlikle kabul etmiyorum."


“BENİ UBP YURTTAŞ YAPTI, CTP İPTAL ETTİ, SONRA HAKKIMLA OLDUM”

 

  •  "'CTP sizi vatandaş etmiş' dediler. 2003-2004'te beni UBP vatandaş yaptı. 2004'te CTP başa gelince benim vatandaşlığımı iptal etti. Daha sonra 2015 Mayıs ayında kendi hakkımla vatandaş oldum"

 

YENİDÜZEN - ÖZEL

Lefkoşa’da geçtiğimiz gün "yasadışı yayın" ve "yasadışı cemiyete üyelik" suçlamasıyla evine düzenlenen baskın sonucu apar topar tutuklanarak gündeme damgasını vuran Bengül Gargınsu serbest bırakılmasının ardından YENİDÜZEN'e konuştu, yasadışı kitap iddialarına yanıt verdi.

Bengül Gargınsu, polisin "yasadışı" diye nitelendirdiği kitapları kitabevlerinden aldığını söyleyerek "Polislerin bulduğu kitaplar arasında Ahmet Şık'ın kitabı vardı, Selahaddin Demirtaş'ın kitabıydı. Aziz Tunç'un kitabıydı. Gülten Kışanak'ın kitabıydı. Kitabevlerinde satılan kitaplar bunlar. Deniz Plaza'dan aldıklarım var, Işık Kitabevi'nden aldıklarım var. Türkiye'ye gittiğimde aldıklarım var" dedi.

YENİDÜZEN'in "İddia edildiği  gibi, böyle bir şey (terör) yapıyor musunuz?" şeklindeki sorusuna gülümseyerek yanıt veren Bengül Gargınsu "Ben 'öyle bir şey yapıyor'a benziyor muyum? 29 yıldır adada yaşayan bir insanım. Halkların kardeşliğini savunan bir insanım. Onların beni suçladığı yönde hiçbir şeyi kesinlikle kabul etmiyorum" diye yanıt verdi.

İşte Bengül Gargınsu ile yaptığımız röportajın tamamı:

 

  •  Polisin evinize baskın yaptığı gece neler yaşandı?

 

  •  Bengül Gargınsu: Polisler geldiğinde duştaydım. Oğlum polislerin geldiğini söyledi. Hemen giyindim, çıktım. Salonda beklemelerini istedim ancak polis eşliğinde giyindim, odama geçmek zorunda kaldım. 6 tane erkek polis, 1 tane kadın polis gelmişti. Evi darmadağın ettiler. Her tarafı aradılar.

 

  •  Arama emri var mıydı ellerinde?

 

  •  Bengül Gargınsu: İlk ben sormadım, avukatımı aradım, avukatım talep edince getirdiler arama emrini. Yani arama emri alarak hazır gelmişlerdi.

 

  •  Toplum şu anda "kitap" meselesini tartışıyor. Nedir evinizde bulunan ve "suç" olduğu iddia edilen kitaplar?

 

  •  Bengül Gargınsu:  Ahmet Şık'ın kitabı vardı, Selahaddin Demirtaş'ın kitabıydı. Aziz Tunç'un kitabıydı. Gülten Kışanak'ın kitabıydı. Hepsi aklımda değil, daha vardı.

 

  •  Bunlar kitabevlerinde satılan kitaplar mı? Yoksa iddia edildiği gibi bir terör yayınları mı?

 

  • Bengül Gargınsu: Elbette kitabevlerinde satılan kitaplar bunlar. Deniz Plaza'dan aldıklarım var, Işık Kitabevi'nden aldıklarım var. Türkiye'ye gittiğimde aldıklarım var.

 

  •  Başka bir obje bulduklarından bahsedildi. Nedir evinizde bulunan?

 

  •  Bengül Gargınsu:  Bir sandık bulup aldılar. Sandığın üzerinde bir yıldız şekli vardı. Polisler bunu farklı bir yere götürmeye çalıştılar ama, sandığın üzerindeki bir yıldız şeklinden bahsediyorlar. Bir de kırık bir saati aldılar.

 

  •  Peki gerekçe ne gösterdiler size tutuklanırken? Neye göre tutuklandığınızı söylediler?

 

  •  Bengül Gargınsu:  Yasadışı kitap bulundurmaktan tutuklandıklarını söylediler ve propaganda yapmaktan tutukladılar.

 

  •  Bunu sormak zorundayım, böyle bir şey yapıyor musunuz?  "Terör", "terörist" gibi kelimeler telaffuz ediliyor.

 

  •  Bengül Gargınsu:  Ben 'öyle bir şey yapıyor'a benziyor muyum? 29 yıldır adada yaşayan bir insanım. Halkların kardeşliğini savunan bir insanım. Onların beni suçladığı yönde hiçbir şeyi kesinlikle kabul etmiyorum.  Etmeyeceğim de zaten…

Beni destekleyenlere çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyenlerin kimler olduğunu da bilmiyorum, henüz yeni çıktım. İçerde kimler olduğunu öğrenme şansım yoktu. Hepsine ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum.

 Sadece şunu eklemek istiyorum, içeride bir arkadaş dedi ki "CTP sizi vatandaş etmiş"… Ben 29 yıldır bu adada yaşıyorum. Çocuklarım burada doğdu, burada büyüdüler. 2003-2004'te UBP beni vatandaş yaptı. 2004'te CTP başa gelince benim vatandaşlığımı iptal etti. Daha sonra 2015 Mayıs ayında ben vatandaş oldum. Herkes 2 yıl, 3 yılda vatandaş olurken, hatta gelmeden de vatandaşlık alırken ben hakkımla vatandaş oldum. Benim hakkımla aldığım vatandaşlıkla alakalı sosyal medyada veya gazetelerde partinin (CTP'nin) üzerine yıkmaya çalışmışlar. Asla öyle bir şey yoktur. Eşim zaten vatandaştı. Ben oğlumu kaybettim. Oğlum ilk, orta okul, lise, üniversiteyi burada okudu ve kaybettiğimde hala vatandaş değildi.  Yani bu konunun altında bir şey aramasınlar, iddia edilenleri kabul etmiyorum.

 

Fotoğraflar: Burçin Aybars

 

Bu haber toplam 5803 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler