1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen: “Hemşire darp edildi”
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen:  “Hemşire  darp edildi”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen: “Hemşire darp edildi”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir kadın hemşirenin, bu sabahın erken saatlerinde bir hasta yakını tarafından yüzüne tokat atılarak, darp edildiğini açıkladı.

A+A-

 

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir kadın hemşirenin, bu sabahın erken saatlerinde bir hasta yakını tarafından yüzüne tokat atılarak, darp edildiğini açıkladı.

Özgöçmen, yaşananlar karşısında kızgın ve öfkeli olduğunu dile getirdi, hastanelerde ciddi güvenlik zafiyeti yaşandığını, bu konuda gerekli adım atılmaması halinde Acil Servisi kapatacaklarını ifade etti.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, söz konusu olayla ilgili E.E ile U.O isimli 2 kişi hakkında ‘rahatsızlık, uygunsuz tavr-ı hareket’ suçlamasıyla yasal işlem başlatıldı.

Hemşirenin, söz konusu kişilerden şikayetçi olmadığı belirtildi.

Ne yaşandı?

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre; olay bu sabah 04.30 sıralarında yaşandı.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servis Bekleme Salonu içerisinde,  isimlerinin baş harfleri E.E. (E-34) ve U.O.(E-40), hasta sırası bekledikleri gerekçesi ile bağırıp çağırmak sureti ile rahatsızlıkta bulunup, ellerini kollarını makul mazeretleri olmaksızın sallayarak, uygunsuz tavr-ı harekette bulundu.

Bahse konu şahıslar halkında yasal işlem başlatıldığı, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.  

 

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen:

“Adım atılmazsa, Acil Servisi kapatacağız”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, hastanelerde ciddi güvenlik zaafiyeti yaşandığını söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’nın görevi başında darp edilen hemşire ile ilgili adım atması gerektiğini dile getirerek, aksi halde Acil Servisi kapatacaklarını açıkladı.

“Hastaneler dingonun ahırına döndü. Polis yetersiz. Özel güvenlik ekipleri de çok ciddi anlamda eksik” diyen Özgöçmen, yaşananlar karşısında hem kızgın hem öfkeli olduklarını belirtti.

Özgöçmen, meslektaşlarına her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını da ifade ederek, olayın peşini bırakmayacaklarını da dile getirdi.

“Bugün hemşireye tokat atanlar, yarın doktoru bıçaklar” şeklinde konuşan Özgöçmen, “Sağlık bakanlığı bu konuda adım atılmalı” dedi.

 

 

 

Bu haber toplam 5541 defa okunmuştur
İlgili Haberler