1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hedef: Kanserde farkındalık
Hedef: Kanserde farkındalık

Hedef: Kanserde farkındalık

Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın afiş ve slogan yarışmasında başarılı olanlar ödüllerini aldı

A+A-


Kemal Saracoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın kanser konusunda eğitimi sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl 12’incisini düzenlediği afiş ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı törenle verildi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törene Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mehmet Kortay, Vakıf Yönetimi ve Mütevelli Heyeti üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Nefis Özer törende yaptığı konuşmada, son yıllarda toplumun kanayan yarası haline gelen kanser vakalarından korunma yollarına dikkat çekip farkındalık yaratma amacıyla yarışmanın düzenlendiğini söyledi.
Özer, Vakfa gönül veren, katkı koyan kurum kuruluş, vatandaş, uzman ve doktorlar ile öğrenci ve ailelerine katılımdan dolayı teşekkür etti. Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mehmet Kortay da, bu tür etkinliklere bakanlık olarak katkı koymayı ve STÖ’lerle işbirliği içinde olmayı sürdürdüklerini kaydetti.
Kortay, çocukların kanser hastalığına karşı küçük yaşlardan itibaren bilinç kazanmasının önemli olduğunu vurguladı.
Bakanlığın daha önce çevreye, yeşile ve doğaya dikkat çekmek için başlattığı “Altın Tohum Kalem” projesinin de başarılı olduğuna inandıklarını söyleyen Kortay, “50+” isminde başka bir projeyle de 50 ünlü ismin giysilerinin açık artırmada satılmasıyla elde edilecek gelirin Lefkoşa’da tam teşekküllü bir Onkoloji Hastanesi için kullanılmasını hedeflediklerini açıkladı.

“Vücudu ihmal etmemek gerek”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da törende olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bir tıp doktoru olarak kanser hastalığının ne denli zorlu bir hastalık olduğunu bildiğini anlattı.
Bu hastalıkta erken tanı ve teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, hassas ve şüpheci olmak, vücudu ihmal etmemek gerektiğini kaydetti.
Eroğlu, Vakfın bu tür faaliyetlerinin çocuklar yanında büyüklerin de bilinçlenmesi açısından anlamlı olduğunu belirtti.
Eroğlu, son yıllarda tıp alanındaki gelişmelerin yakın zamanda kanseri tarihe gömeceğine inancını da dile getirdi ve hem düşünce hem beceri gerektiren yarışmaya katılan öğrencilerle ailelerini kutladı.

Ödüller

“Kanserle Savaş İçin Afiş Ve Slogan Yarışması”nda ana sınıflar kategorisinde Elif Altan ve Enis Erbay (YDİ) birinciliği paylaştı.
İlkokullar (1-2-3. sınıflar) kategorisinde Ahmet Tektan (YDİ), ilkokul kategorisi (4 ve 5. Sınıflar)’da da Birsen Gürkaynak (YDİ) birinciliği elde etti.
Ortaokullar kategorisinde Ahmet Gökçebel (TMK) birinci olurken, liselerde Rasudana Bağırzade (TMK) ilk sırada yer aldı. TAK

Bu haber toplam 2684 defa okunmuştur